Реклама / Ads
4| 3214 |13.05.2021 НОВИНИ

МВР онемя за побоя над кмета в Каварненско в нощта на изборите

.
Вече повече от месец не е ясно какво се случва с разследването на побоя над кмета на каварненското село Белгун Благомир Станев в изборната нощ. Министерството на вътрешните работи и прокуратурата мълчат за случилото се. Няма коментар и от координатора на партия ГЕРБ в Добричко - бившият вече социален министър Деница Сачева.
 

Станев бил пребит в офиса на ПП ГЕРБ в Каварна в присъствието на председателя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов. Всичко се случило след обявяване на изборните резултати на 4 април вечерта, а според пострадалия всичко се случило заради изборните резултати. 

 

Кметът Станев твърди, че лицето, което го е било и унижавало, е бизнесменът Илиян Събев. Според информация на “Дневник” същият се срещнал със Сачева непосредствено преди изборите. Коментар от бившия социален министър и координатор на партията в Добрич няма. 

 

В разговор за "Дневник" бившият председател на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев кава, че случилото се с Благомир Станев в нощта на 4 срещу 5 април не е прецедент и цяла Каварна го знае. През 2019 г. по време на проведените тогава местни избори в социалните мрежи се върти клип, на който се вижда как в продължение на часове бизнесмена Илиян Събев и още няколко души малтретират човек.

 

Сачева не се е срещала само веднъж със Събев. Кръстев твърди, че едва ли тя не е наясно, че това е “човекът, който издава смъртните присъди”. Той контролирал и съда, и прокуратурата. Става дума според Кръстев за “тежък криминален контингент”.

 

След казаното от Кръстев "Дневник" потърси Деница Сачева с въпроса знае ли, че Илиян Събев се е представял за "координатор на ГЕРБ" в региона. Със съобщение в месинджъра на Фейсбук тя отговори: "Областен координатор на ГЕРБ в региона съм аз". След друг въпрос - дали знае за обвиненията, че е нанесъл побой на кмета на Белгун, Сачева каза: "Чувам много неща, но тепърва се запознавам с всички факти". След това тя уточни, че "другата седмица (12 - 16 април, бел. авт.) ще ходя лично в Добрич, след като мине свикването на Народното събрание. Докато не се срещна с всички замесени лично по случая, не искам да коментирам предварително".

 

Веднага след размяната на тези съобщения Деница Сачева блокира профила във Facebook, през който й бяха зададени цитираните въпроси.

 

Затова в края на април те бяха изпратени повторно през страницата й в социалната мрежа, както и на официалния електронен адрес на пресцентъра на ГЕРБ. Отговори обаче не последваха.

 

В понеделник, след дълго мълчание, Илиян Събев най-накрая отговори на телефонното позвъняване. Но затвори веднага след като разбра, че ще трябва да отговаря на журналистически въпроси.

 

Според жалбата на Благомир Станев до прокуратурата в Добрич на побоя в офиса на ГЕРБ е присъствал и сегашният председател на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов (ГЕРБ). Именно той давал указания на Събев за побоя над кмета на Каварна.

Според твърденията на Кръстев още през септември 2019 г. се е срещнал с началника на ОДМВР-Добрич и е разказал за случващото се с Илиян Събев. 

 

“Той е уведомен - сегашният началник. Разговорът ни беше следобед, но още на другия ден същите тези бандити ми изпратиха хабер от нашия разговор. Разбирате ли за какво става въпрос? Панчев е много добре запознат с тия, по имена. Много добре му казах кой трови атмосферата, какви неща стават. Това не е инцидент от вчера, това тлее", каза още Кръстев.

 

По този повод в понеделник въпроси от “Дневник” бяха изпратени както до Пресцентъра на МВР, така и до този на Областната дирекция на МВР в Добрич. Те трябваше да потвърдят провел ли е наистина през септември 2019 г. старши комисар Никола Панчев среща с тогавашния председател на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев и информиран ли е бил за евентуални намерения от негова страна да повлияе на резултата от проведените тогава избори за местна власт?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3194 |13.04.2021 Искат оставката на шефа на общинския съвет в Каварна заради побоя над кмета на село Белгун . 3| 3574 |31.03.2021 Задържаха сина на кмета на Панагюрище. Медия го уличи, че се занимава с антики . 28| 4611 |24.02.2021 Скандалът набъбва: ДБ оттегли доверието си от кмета на ”Красно село” . 1| 4057 |22.02.2021 Корнелия Нинова се срещна с кандидат-кмета на БСП за Мъглиж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads