Реклама / Ads
11| 9862 |18.02.2022 НОВИНИ

МВР с право е отнело лиценза на ”Делта гард”, потвърди съдът

.
Пълно основание за отнемане лиценза на охранителната фирма на Димитър Спасов - Каратиста “Делта гард” е имало Министерството на вътрешните работи. Това потвърди Административния съд в София - град. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано във Върховния административен съд.
 

Отнемането на лиценза се случи през октомври миналата година, когато МВР започна процедурата заради разкритията в разследването на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета”. Причината - като съсобственик на “Делта гард” Митко Каратииста бе обвинен през 2019 г. в самоуправство, осъществено със сила или заплаха. Законът за частната охраничетелна дейност предвижда 30-дневен срок, в който всеки съдружник във фирма за сигурност, получил обвинение в престъпление от общ характер, трябва задължително да излезе от нейното управление. Това обаче не се е случило.

 

Каратиста прехвърля собствеността си в охранителната фирма на Марин Русев в края на месец октомври - няколко дни преди прокуратурата да предяви обвинението срещу Димитър Спасов.

 

Съдът приема, че Спасов е трябвало да прекрати участието си в управлението на охранителната фирма в момента, в който е бил привлечен като обвиняем. Тоест - през 2019 г., пишат от “Дневник”.

 

Покрай сагата с “Осемте джуджета” и “Делта гард”, която е един от основните герои - охранителната фирма, която охранява ресторанта, в който Петьо Петров - Еврото провежда срещите си с Илия Златанов, се разбра и за връзката на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов. Припомняме, че някак джипа на асансьорния бос Илия Златанов се оказа в ръцете на Маринов и дъщеря му Силвия Маринова, която го купува от Кристиян Христов - лицето, на което е преписан и целия бизнес на Златанов след намесата на Пепи Еврото и няколко институции, използвани за бухалки. 

 

През последните месеци излязоха и други данни, които правят връзката на Маринов със скандала “Осемте джуджета” още по дебела. Според информацията между бившия силов министър и “Делта гард” има връзка която стана обект на проверка от страна на ГДБОП. Твърди се, че Маринов и Димитър Спасов - каратиста са били засичани през 2005 г. в Несебър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3027 |18.02.2022 Министър Йорданова: България отделя най-висок процент от БВП за сектор „Правосъдие“ . 2| 4769 |17.02.2022 Каримански опроверга Гешев: България дава най-много средства за правосъдие в Европа . 0| 3079 |17.02.2022 Комисията по правосъдие на ЕП поиска забрана на „златните паспорти“, за която от близо година работи и Елена Йончева . 9| 4246 |16.02.2022 Проф. Христов: И хора под Путин вече имат право да пускат ядрено оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads