Реклама / Ads
16| 7756 |15.11.2021 НОВИНИ

„Всичко е научна фантастика“ - жената на Пепи Еврото за „Осемте джуджета“

.
Любена Петрова
Всичко е научна фантастика. Така жената на Петьо Петров-Еврото Любена Петрова коментира разследването на Антикорупционния фонд ”Осемте джуджета”. Тя не отрече, че познава Илия Златанов и са в търговски отношения. По думите й обаче не го е рекетирала.
 

След като жената на бившия шеф на столичното следствие, сега адвокат и сочен за лобист на спецпрокуратурата Петър Петров-Пепи Еврото, не се яви на разпит в ГДБОП в четвъртък, днес тя бе разпитана. На въпрос какво са я разпитвали, тя отговори, че са я питали дали познава „половин София“. 

 

Съпругата на Еврото бе главен герой в разследването на АКФ „Осемте джуджета“, от което стана ясно, че Петър Петров и Любена са рекетирали бизнесмена Илия Златанов да прехвърли бизнеса и имотите си на 24-годишния боксьор Кристиян Христов. По думите на изнудвания предприемач, наред с охранителна фирма „Делта гард“, заведението „Осемте джуджета“, където Еврото правел срещите си, се охранявало денонощно без причина и от полицейски коли. По това време шеф на вътрешното ведомство бе Младен Маринов. Твърди се, че братът на Маринов работи като шофьор на Петьо Петров и е в час с цялата му дейност.

 

Днес в ГДБОП бе и бившият съсобственик на „Делта гард“ Митко Каратиста

 

А преди минути бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов също дойде на разпит в ГДБОП. Официално причината не е ясна, но се предполага, че посещението му е свързано с разпространения от МВР в края на миналата седмица видеозапис, направен със специални разузнавателни средства, който показва как ексминистърът е бил на среща с хора на Маргините и Митьо Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на „Делта гард“.

 

Преди разпита Маринов отказа коментар пред журналисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 3466 |26.10.2021 Румъния и България на опашката по обща научна култура . 14| 4954 |15.05.2021 Проф. Андрей Чорбанов: Тази есен аз ще представя ваксината срещу коронавирус пред световната научна общност . 4| 3169 |09.04.2021 Проф. Гигов: Поставянето на друга ваксина като втора доза няма научна обоснованост . 4| 3854 |02.09.2020 Адвокатската и научната общност: Правото на протести е утвърдена ценност в практиката на Съда на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads