Реклама / Ads
14| 5009 |15.11.2021 НОВИНИ

Митко Каратиста: Демерджиев иска да стъпи върху моята и на Гешев главата, каня го на полиграф /видео/

.
Призовавам утре правосъдният министър Иван Демерджиев да посочи от него полиграф, където да се явим и двамата и там да стане ясно дали съм го заплашвал, или не. Той стана министър благодарение на една лъжа, че аз съм го заплащил с главния прокурор. Демерджиев иска да стъпи върху моята и върху главата на обвинител №1, за да се издигне в кареирата си. Това коментира пред журналисти бившият съсобственик на „Делта гард“ Митко Каратиста.
 

„Чакам го на полиграф. Искам да се разбере кой лъже - аз или той. Не дойде ли... Иван Демерджиев, криейки се зад Радев и Рашков, ползва държавата срещу нас за лични интереси. От сега нататък правосъдния министър го чакат много проблеми“, закани се той.

 

Митко Каратиста твърди, че имал кореспонденция как Демерджиев давал указания на вътрешният министър Бойко Рашков, от които щяло да стане ясно кой точно управлявал МВР. 

 

Бившият съсобственик на „Делта гард“ беше обвинен от министъра на правосъдието в служебния кабинет, че го е заплашвал с главния прокурор Иван Гешев в началото на 2020 г. По това време Демерджиев е председател на Адвокатската колегия в Пловдив, а сблъсъкът му със Спасов е заради клиент от Германия, когото адвокатът представлява. Демерджиев е подал сигнал до прокуратурата, но и досега няма реакция и отговор дали Спасов е злоупотребил с името на Гешев, или не. Министърът споделя, че е бил „спасен“ след намесата на германското и австрийското посолство.

 

Каратиста коментира още, че е гледал разследването на Антиокорупционния фонд „Осемте джуджета“. Смята го за „едно интересно филмче, създадено като роман на Стивън Кинг“.

 

„В крайна сметка изровиха нещо, което съм правил през 2017 година, което всъщност изобщо не съм го правил. Какъв е този запис 2005 година с мен и Младен Маринов? Какво трябва да значи това? Нито видях на този запис Маргините, нито Митьо Очите. В крайна сметка какво се насажда? Кой ги кара да ги вадят тези неща? Аз ли съм контингентът. Очаквам тази седмица предизборно да изкарат, че съм виновен и за атентата в Сарафово“, добави той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4479 |12.11.2021 Правосъдният министър: Митко Каратиста ме заплашваше с Иван Гешев . 8| 4292 |11.11.2021 Иван Демерджиев: Скандалът с машините е опит за компрометиране на изборите . 1| 3052 |04.11.2021 „Властта говори! Открито“: Правосъдният министър Демерджиев отговаря на онлайн въпроси . 3| 4844 |04.11.2021 Демерджиев: Доверието към този състав на ВСС е изчерпано. Бяга от вземането на решения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads