Реклама / Ads
1| 4847 |08.01.2008 НОВИНИ

В МВР пречели на разработките по амфетамините, твърди бивш шеф на контраразузнаването

.
Атанас Атанасов призова министър-председателя да не започва процедура по назначаването на Валентин Петров на длъжността главен секретар на МВР.
 

Изглежда, че в МВР пречат на разработките по амфетамините, заключи пред НТ депутатът от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов. Атанасов беше категоричен, че от трафика на хероин в България пари не остават, за разлика от амфетамините, чието производство е тук. Подобна версия лансира и отстраненият заради скандала „Куйович" зам.шеф на ОДП Разград Тодор Димов. Атанасов обвърза случая „Куйович" с акцията, при която на 27 ноември служител на пловдивската полиция бе заловен с амфетамин за 320 млн. долара, което най-вероятно е и причина за поисканата оставка от ексглавния секретар на МВР Илия Илиев. Той я е разрешил, което е било и неофициалният повод Илиев да си тръгне, докато неправомерното парафиране за паспорт на Куйович, е официалният. Според Атанасов Илия Илиев дал зелена светлина за акцията по амфетамина дни преди да подаде оставка.

Атанасов, който впрочем е бивш началник на РДВР Разград, попита защо единствено полицаят, хванат с амфетамина, е изправен пред съда. Първоначално бил заловен и Стоян С., от чийто дом в Батак е иззето въпросното количество амфетамин и който минава за организатор на производството и канала. Атанасов твърди, че документите за Стоян изчезват, те дори не са подадени в прокуратурата, т.е. някой по високите етажи на МВР е разпоредил тези документи да изчезнат. Сестрата на въпросния Стоян пък понастоящем живеела с арестувания Куйович.

Атанасов призова министър-председателя да не започва процедура по назначаването на Валентин Петров на длъжността главен секретар на МВР, както и шефа на новата агенция по националната сигурност Петко Сертов да се яви пред вътрешната комисия в парламента. ДАНС трябвало да работи по всички лица, без значение в кое ведомство се намират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4649 |08.01.2008 Парламентарна комисия почва разследване на случая „Куйович - МВР" . 2| 5660 |08.01.2008 Лъчезар Иванов, ГЕРБ: Правителството е бедствие за народа . 0| 4721 |08.01.2008 Без раздаване на "Златни глобуси" тая година . 2| 5190 |08.01.2008 Методи Андреев: ДС скрито е транзитирала наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads