Реклама / Ads
22| 5524 |20.06.2020 НОВИНИ

Над 1000 са заразените с COVID-19 в германска кланица с българи и румънци

.
Източник: БГНЕС
В германска кланица, станала огнище на коронавирус, вече са заразени 1029 работници или над две трети от личния й състав. Заразата от коронавирус е внесена от българи и румънци, заяви преди дни премиерът на провинция Северен Рейн – Вестфалия Армин Лашет по повод инфекцията. Работниците са принуждавани да мълчат, а критиките към работодателя им ескалират.
 

Здравните органи са направили 3127 теста в опит да овладеят огнището на заразата, след като инфекцията обхвана приятели и членове на семействата на работниците в кланицата, съобщи ДПА, като се позовава на местните власти, цитирана от БГНЕС.

 

За огнището в кланицата край град Гютерсло в провинция Северен Рейн-Вестфалия бе съобщено в сряда, когато 400 работници дадоха положителни проби. 

 

"Източноевропейските им работници живеят като модерни роби, но какво от това – важното е да се трупат печалби. Германските кланици “Тьонис” съвсем съзнателно допуснаха заразата да плъзне сред работниците им.", пише Миодраг Сорич в Дойче веле в коментар озаглавен "Свинщина. Насред Германия".

 

"Българите, румънците и поляците, които колят и транжират животните, работят за много по-малко пари от германските им колеги. Те са нещо като модерни роби. И нямат алтернатива, защото в родината си биха получавали още по-мизерни заплати. А са всъщност хора, чието достойнство би трябвало да е гарантирано от германската конституция по същия начин, както и за всички останали граждани в страната. Крайно неморално е да се обогатяваш от мизерията на тези хора, а тъкмо това прави в случая ръководството на „Тьонис”.

 

"Цинично е работниците от България и Румъния да бъдат обвинявани за взрива на коронавирус в германските кланици "Тьонис", казва в интервю за медията Елена Страто, консултант за източноевропейците в Гютерсло в рамките на проект на ЕС.

По думите й работниците в кланицата са принуждавани да мълчат за разпространението на вируса и условията, в които работят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4715 |20.06.2020 Д-р Александър Симидчиев: Все още трябва да се съобразяваме с COVID-19 . 0| 4341 |20.06.2020 81 са новите положителни резултата за COVID-19 . 7| 6408 |19.06.2020 Бившият национал по борба Никола Щерев - в критично състояние заради COVID-19 . 13| 5098 |19.06.2020 Валентин Николов: Втора АЕЦ ни трябва при проблем като COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads