Реклама / Ads
0| 4986 |14.05.2009 НОВИНИ

Над 12 хил. деца извън детските градини

.
Столична детска градина Източник: Вяра Йовева
Дефицитът от места в детската ясли и градини ще надхвъри 12 хиляди, обявиха от Дискусионния клуб за социална местна политика.
 

Според Борис Цветков и Николай Белалов 4 години родителите на деца в София алармират за проблема.

Или продължават (от столична община, б.р.) да не са наясно с размера на кризата, или което е по-лошо са наясно с проблема и съвсем целенасочено крият реалното състояние и заблуждават родителите, общинските структури и столичната общественост, са категорични двамата.

Актуализираната програма на столична община не само се провали, а и беше най-безцеремонно свалена от официалния сайт, заявиха още от ДКСМП.

Според техните данни от предвидените в програмата за строеж 7 нови сгради за 2008/9 година, се оказва че 3 детски въобще не са започнали да се строят, спряно и недовършено пък е строителството на тези в с. Казичене, район Панчарево, а откритите в район Кремиковци и в район Панчарево са в единствените райони, където няма дефицит на места.

От клуба обвиняват персонално зам.кмета Фандъкова, която в свои изявления твърди, че под 3 хиляди деца ще останат без места в детските градини. Данните, които изнасят от общината за липсата на места в детските градини на София, са деликатно манипулативни.

Цифрата обаче е 12 590 подчертават Цветков и Белалов.

ДКСМП и протестиращите родители констатират, че на практика големият финансов ресурс на столична община и СОПФ се разходват за поредни не най-належащи ремонти (които ще продължат отново месеци след лятото), вместо да се насочат приоритетно за строеж на поне 60 нови детски градини.

Тъй като явно Бойко Борисов ще излезе в две поредни отпуски за европейските и за парламентарните избори, ДКСМП настоява кметът на София да не пуска в отпуск общинската администрация, която не е решила разрастващия се криза

От клуба си задават и въпроса и защо МОЛ-ве и Хипермаркети се строят за година, а детските градини за 2-3 години.

Те настояват кметът да обяви 60-те терена за нови Детски градини във всички райони, на които Бойко Борисов „да построи за 15 дни по новата австрийска технология 60 детски градини" и да настаним още поне 6 000 деца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5237 |12.04.2009 Извънредно положение в Банкок и околностите му . 28| 5910 |18.02.2009 Извънредни мерки срещу България от ЕС? . 2| 4673 |20.01.2009 Приключва извънредното отчитане на топломерите . 25| 4870 |02.12.2008 Парламентът приема извънредно супер важни закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads