Реклама / Ads
2| 4577 |20.01.2009 НОВИНИ

Приключва извънредното отчитане на топломерите

.
Приключва извънредното отчитане на топломерите в столицата във връзка с промяната на цената на топлинната енергия от 1 януари.

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" Петко Милевски каза, че няма да има завишаване на сметки, както някои се опасяват. Напротив, това, че сме отчели на някого малко по-късно, единствено би се отразило върху загубите, които Топлофикация ще понесе, тъй като цената ще бъде отнесена към дата, която вече няма да е 1 януари, добави той, предаде Фокус.
„Близо до 100 % днес приключваме всичко с отчитането. Днес до края на деня и онези изключения, които сме имали, ще бъдат приключени и би трябвало да свършим. Казвам го условно, защото всички сведения до утре трябва да бъдат вкарани в компютър и когато ги видя – ще кажа, да наистина приключили сме”, обясни той.

„450 до 480 души ежедневно бяха ангажирани с това, като едновременно извършваха и трудовата си дейност на местата, на които работят”, посочи той.
„Трябва да благодаря и на онези хора, които проявиха инициатива и помогнаха със самоотчети. Това е ново явление у нас. Изключително приятно съм изненадан от активността на нашите клиенти”, каза Милевски.
По отношение на работата на дружеството с мазут, той обясни, че по всички предвиждания и изчисления, които се правят в момента на база консумацията и разходи, свързани с нея, показват, че по-изгодното е Топлофикация да работи на газ. „Към привидната по-ниска цена на мазута трябва да прибавим транспортни разходи, подгряване на мазута, манипулации по котлите и други", каза Милевски.
Той заяви, че няма проблеми в работата на "Топлофикация" на мазут.
„В момента работим стабилно на смесен режим като преимуществено ползваме мазут. Ако е нужно да помогнем на колегите, които са имали аварии, а това ние го правим с намалената доставка на газ – ние го правим”, каза Милевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 4869 |20.12.2008 Б. Велчев: Преходът приключва, бавно си отиват и мутрите му . 7| 5249 |28.10.2008 ЧЕЗ умува за едномесечното отчитане на тока . 9| 4492 |14.10.2008 Отмениха тримесечното отчитане на тока . 1| 5185 |02.10.2007 Стотици столичани ще сменят топломерите си заради нередовна фирма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads