Реклама / Ads
46| 4934 |20.12.2008 НОВИНИ

Б. Велчев: Преходът приключва, бавно си отиват и мутрите му

.
Шумната акция срещу братя Галеви дала резултат, който щял да се види след време.Трябвало да се отговори и на въпросите кой купува гласове и с какви пари, обяви главният прокурор.
 

 

Преходът в повечето сфери в страната вече е приключил, а съвсем окончателно това ще стане, когато си отидат мутрите на прехода. Те бавно си отиват, обяви по Дарик радио главният прокурор Борис Велчев.

Той изрази съгласие, че липсват онези резултати, които да убедят и европейските ни партньори, и самите нас, че България наистина успешно се бори с престъпността и с корупцията, но отрече да не се полагат усилия в тази посока, както и да се говори, че въобще отсъства въобще резултати. Велчев напомни, че през годината били разбити около 60 престъпни групи, като само през последните месеци - 30. Понастоящем се разследвали около 80 случая със злоупотреби с европейски средства. Според главния прокурор усилията на България се забелязвали. Шумната акция срещу братя Галеви дала резултат, който щял да се види след време.

Що се отнася до корупцията у нас Велчев попита какво се прави, за да няма корупция, защото борбата с нея била преди всичко превенция. Нямало разкрит случай на корупция, при който прокуратурата да не си е свършила работата. Той запита още прокуратурата ли е тази, която трябва да осигурява честни избори и обяви, че трябва да се отговори на въпросите кой купува гласове и с какви пари. Ако държавата е прокурорска република, тогава прокуратурата можела да носи отговорност за всичко. 

По темата за самоубийството на Ахмед Емин Велчев коментира, че е трябвало да се съберат показанията на десетки лица, да се направи анализ на много документи, които имат отношение по случая. В подобни случаи за прокуратурата не бил важен мотивът, само трябвало да се разбере дали това решение е било доброволно или не, а отговорът щял да се даде тогава, когато приключат всичките 10 експертизи. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5068 |05.12.2008 Борис Велчев: Нужни са ни инициативност и агресивност . 17| 5586 |29.08.2008 Б. Велчев: Престъпниците - ясни; доказателства - още няма . 13| 5016 |08.08.2008 Милен Велчев: Рискуваме ЕК да спре окончателно парите по САПАРД . 25| 4566 |20.07.2008 М. Велчев: Не идва краят на управлението, страната не се нуждае от безвремие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads