Реклама / Ads
25| 4576 |20.07.2008 НОВИНИ

М. Велчев: Не идва краят на управлението, страната не се нуждае от безвремие

.
„Колкото и сериозни да са констатациите на нашите партньори, това не означава край на това управление, защото то не се е изчерпало”. Това заяви зам.-шефът на НДСВ Милен Велчев в предаването „Неделя 150” на БНР.
 

Той даде ясно да се разбере, че на този етап партията му няма да пордкрепи вота на недоверие, който опозицията се кани да внесе заради острите критики на Европейската комисия, свързани с тоталната корупция у нас и злоупотребите при усвояването на еврофондовете.
Велчев припомни, че има два доклада, единият от тях е посветен на напредъка на България в областите правосъдие и вътрешен ред, който бе разпространен от портал Европа, а вторият, който още не е публикуван, е за усвояването на еврофондовете. Според него констатацията, че е необходимо прочистване на системата, е много сериозна. „От НДСВ подхождаме сериозно. Заговор срещу България няма", категоричен беше бившият финансов министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Той посочи, че „партньорите ни от Европейския съюз ни желаят доброто", даже когато говорят с най-твърд тон „това е за наше добро".

„Колкото и сериозни да са констатациите на нашите партньори, това не ни кара да мислим, че най-правилният ход ще е преждевременният край на това управление. Запазваме си правото да искаме тези мерки от страна на правителството, които ни се струват съобразни", заяви Велчев и допълни, че в момента България не се нуждае от безвремие. „Управлението трябва да постави България на правилната траектория и ние виждаме, че то може да направи това", убеден е зам.-председателят на НДСВ. Той подчерта, че от жълтата партия държат да бъде отделено достатъчно време на докладите на срещата на тройната коалиция в Банско следващия уийкенд, не защото с тези дискусии ще се направят нещата различно, но е важно „да си извлечем уроците от констатациите на нашите европейски партньори".

solomon_pasi.jpg„На тези доклади трябва да се гледа като на годишен медицински преглед. Най-голямата грешка, която често пъти се прави у нас е да се спори с лекаря. Лекарят като цяло ти дава диагноза не на това, което е наред, а на това, което не е наред". Това пък каза в същото предаване ексвъншният министър и настоящ председател на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси. Според него проблемите са преодолими, а това, че парите могат да бъдат спрени, е само предупреждение.
„Разграничаването между България и Брюксел е погрешно, не можем еднолично да диктуваме условия. Трябва да водим много ясен диалог с Брюксел", добави Паси. „Има две основни тенденции - да се борим с Брюксел и да се борим със себе си.
Докато се борим с Брюксел, печалба няма да има. В борбата със себе си можем само да се усъвършенстваме. Последните няколко месеца преобладаваше тенденцията да преборим Брюксел", обясни той. Паси допълни, че все пак е отбелязан и успехът на страната ни в някои области, като например затварянето на безмитните магазини.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5370 |16.07.2008 М. Велчев: Гласувате ли, 60 лв по-ниски данъци! . 7| 5021 |08.05.2008 М. Велчев: Пенсиите нагоре, заплатите с уговорки . 11| 5279 |16.04.2008 Б. Велчев: Всеки, извършил престъпление, ще бъде разследван. Дали? . 0| 4781 |16.04.2008 М. Велчев: НДСВ може и да излезе от коалиционното споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads