Реклама / Ads
2| 4091 |30.08.2023 НОВИНИ

Над 151 млн. лева ще струват кметските избори тази есен

.
Източник: личен архив
Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на първия и втория тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2023 година.

Одобрените средства са в размер на 151,1 млн. лева.

 

Дейностите, които ще се финансират с тях включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, в т. ч. пликове за гласуване, протоколи, удостоверения и др.; логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии; осигуряване на охранителните мероприятия от Министерството на вътрешните работи с оглед опазване на обществения ред и сигурност; провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване; обучение на членовете на секционните избирателни комисии; организиране на места за гласуване в държавните училища и др.

 

Правителството има готовност, при сключване от Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, да осигури необходимите за целта средства по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси.

 

Приемането на този акт е в изпълнение на чл. 18 от Изборния кодекс. Необходимите средства за финансирането на одобрените с план-сметката разходи ще се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 година.

 

Със свое постановление правителството одобри и допълнителни разходи/трансфери по подготовката и произвеждането на изминалите избори за народни представители на 2 април 2023 година в размер на 81 млн. лева въз основа на извършени вече разходи, одобрени с план-сметката за изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15803 |29.08.2023 След продължил над 4 часа разпит: Божков потвърди, че е дал над 60 млн. лева ”такса спокойствие” . 29| 3747 |27.08.2023 Станка Желева: Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат . 1| 3503 |24.08.2023 Обиждаш съседите, отнасяш 100 лева глоба . 32| 5299 |23.08.2023 Цените на горивата няма да надвишат 3 лева за литър, но под (руско) условие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads