Реклама / Ads
25| 6168 |13.11.2020 НОВИНИ

Над 2 млн. души трябва да пазаруват от 8 до 10 ч. За да няма струпване на хора, нали...

.
Източник: БГНЕС
Ще се превърне ли зеленият коридор за пенсионерите в червена точка? Това е въпросът, който започнаха да си задават мнозина, след вчерашните проблеми в магазините в страната.
 

“Около 2 млн. 150 хил души трябва да пазаруват от 08.00 до 10.00ч.
За да няма струпвания, нали, не за друго…”, написа във Facebook Надежда Цекулова от Българския хелзинкски комитет.

 

Нови противоепидемични мерки бяха въведени с последната заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. С нея се осигури “зелен коридор” за пазаруване на възрастни хора, които обаче нямат право да посещават търговските обекти в часовете извън времето между 8.00 и 10.00 ч.






Мярката влезе в сила вчера, но предизвика огромен хаос и опашки, а освен това много от хората не бяха запознати с нея. Още вчера пък се появиха сигнали на граждани за проверки на лични карти от охранители в магазините, които по закон нямат това право.

 

Ето и част от коментарите:

 

Ирина Недева, журналист:

Днес магазинери и охранители на супермаркети са издевателствали над възрастни хора. Премиерът пък цитирал надписа на Аушвиц...обикновен фашизъм, дами и господа, другарки и другари! И не, не критикувам затягането на мерките, а дискриминационния им и абсурден вид. Нали знаете колко е ограничително че ресторантите затварят в 23,30…

 

Димитър Стефанов:

Интересно ми е след 8-10 заповедта дали още има фенове на ГЕРБ 65+?! Да не говорим, че заповедта е неизпълнима, защото охраната на магазините няма право да проверява лични карти…

 

Антоний Димов, журналист:

Възрастните според новите мерки имат само 2 часа за да пазаруват на денонощие. Речи го зелен коридор, да звучи по-еко. Като дадат час на непълнолетните и половин час на летните и по 15 минути на денонощие на хората в неравностойно положение за разходки, ще знам, че окончателно са им демонтирали централните нервни системи на субектите властващи. Може да се мисли още за мерки от типа незрящите да имат по 45 минути за посещение на магазин след залез слънце. Яд ме е колко време беше похабено и в какъв вид са мерките днес. От БНТ чух пък, че здравен център в малка община щял да работи и да насочва хората дори и в него да няма лекар на смяна. Пък ми се чини, че и болница така може да работи без здравен министър и държава без премиер. Чудя се ядът или разочарованието преобладават.






Антоний Тодоров, политолог:

Според новата заповед на МЗ (т. 15) хората на 65+ могат да пазаруват САМО от 8:00 до 10:00!?!?!? Отново някой показва, че не владее езика. Или пък е обикновена дискриминация.

 

Латинка Минкова:

"Скъпи" идиоти, които управлявате! Знаете ли колко пенсионери работят, за да живеят и не може да ви спазват часът за пазаруване? Вие изобщо имате ли и най-малка представа как се живее с доход от 300 лева? Толкова, колкото са джобните ви пари за предиобед? Напълно ненормални, неадекватни, убийствени и унизителни "мерки". Слезте от там, където битувате, от джипове и луксозни кабинети и осъзнайте, че участвате в състезание по "най-тъпи мерки против онова..." Е няма как да пазаруваме в тези два часа, защото работим, "скъпи" загрижени за нас малоумници! Да бяхте опознали поне малко от реалния живот! Реално вие не се грижите за хората, а ги унищожавате бавно и със законови мерки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7501 |12.11.2020 Поредна драма: Пети ден няма легло в болниците за пациент в тежко състояни и с COVID-19 . 6| 4583 |12.11.2020 Д-р Асена Сербезова: Държавите трябва да поемат отговорност, като се създадат специални фондове . 20| 5688 |11.11.2020 Емил Джасим: Трябва да се носят маски в клас . 4| 6032 |11.11.2020 Вера Иванова пред Фрог: Понеже не точим пари и нямаме дарителски сметки, затова сме най-черните и оплювани жени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads