Реклама / Ads
4| 2708 |15.04.2024 НОВИНИ

Надежда Нейнски: Иран действа като Русия

.
Надежда Нейнски
"Иран действа като Русия. Москва атакуваше с проксита Украйна преди да започне войната. Същото направи и Техеран - атакуваше Израел с хутите, Хамас и Хизбула и сега нападна директно". Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ бившият външен министър Надежда Нейнски, която коментира иранската атака срещу Израел. 
 

"Почти всички ирански дронове и ракети бяха свалени. Така не се стигна до сериозни разрушения и човешки жертви", посочи тя.






"При една пълномащабна война между Иран и Израел ще се види, че Русия няма потенциал да се намеси. Капацитет на Русия не ѝ позволява да играе главна роля в Близкия изток. Русия е силно зависима от Иран. За мен другите световни играчи ще вземат предимство и Китай ще се опита да играе важна роля. Иран се опитва да заеме ключови позиции в Близкия изток. Те не очакваха, че САЩ ще се намесят така ефективно и показаха, че Иран не може да застраши смъртоносно Израел. САЩ няма да позволи да има повече атаки срещу Израел", посочи тя.

 

"Вашингтон също така показа, че атаките на иранските проксита срещу американски военни вече ще се считат за директни атаки от Техеран, защото досега Иран твърдо отричаше, че има нещо общо с тези атаки на хути, Хизбула и Хамас", добави тя. 

 

"САЩ казаха също, че няма да подкрепят удар на Израел срещу Иран. Бенямин Нетаняху е наясно, че не може да започне война срещу Иран без подкрепата на САЩ. За мен сега трябва да се решат проблемите с Хамас и темата за палестинска държава. САЩ и ЕС трябва да работят за смекчване на отношенията между Израел и арабските държави в региона. Това няма как да стане, ако се започне директна война срещу Иран. Тази война вече ще е верска", заключи Надежда Нейнски. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3305 |15.04.2024 Борисов мисли да направи Фандъкова депутат. "ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната Запрянов" . 10| 2580 |15.04.2024 Калин Стоянов вижда "тежка репутационна щета" в казуса "Живко Коцев" . 10| 2829 |15.04.2024 Асен Василев: Искат хората да си кажат "хубаво, построихте къща, но прозорецът е крив". А преди това бяхме на гола поляна . 1| 2500 |15.04.2024 Две жертви и четирима пострадали при руски обстрел срещу Харковска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads