Реклама / Ads
28| 5326 |06.02.2022 НОВИНИ

Надежда Нейнски: Поведението на България за кризата с Украйна е необяснимо

.
На този етап има отделни изказвания, но няма позиция на българското правителство. Поведението на България е необяснимо. Страната трябва да анонсира много по-ясен интерес към своята национална сигурност. Не си дават сметка, че кризата има много различни аспекти - военна криза, енергийна криза, мигрантска...
 

Това заяви пред bTV Надежда Нейнски, бивш външен министър.

 

Коментарът й идва на фона на растящото напрежение между Русия и Запада заради ситуацията по границата с Украйна и поведението на българската изпълнителна власт.

Нейнски критикува правителството у нас, което не е излязло с единна позиция. По думите й има различни изказвания. Нейнски даде за пример Румъния, която също бе посочена поименно в исканията на Русия НАТО да се изтегли обратно в границите си от 1997 г.

 

"Тя реагира много категорично относно заплахата на Русия като каза, че страната е в контакт със своите съюзници и би приела разширяването на съюзниците на своя територия", посочи Нейнски.

 

"Мълчим пред изказвания на руския посланик по телевизията. Говори се за България в трето лице с НАТО. Казва ни се, че при непослушание ще се повишат цените на газа. Трябва да прояви достойнство от страна на България“, каза Нейнски.

 

"Само единство и солидарност може да ни гарантира сигурност. НАТО за пореден път тук показа, че е сдържан отбранителен съюз. Предлага помощ на всички свои съюзници, така че всеки един да се чувства спокоен в една такава криза. Необяснимо ми е поведението на България. Модернизацията на армията ще стане единствено през партньорството със съюзниците ни. Очаквам правителството да има много по-ясна позиция", допълни бившият външен министър.

 

Според Нейнски Русия отдавна се намесва в политическите процеси на Балканите, което е в основата на много от проблемите в региона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3392 |05.02.2022 Проф. Ангел Димитров: В поведението на Северна Македония при двустранните отношения има цикличност . 4| 3374 |05.02.2022 Следовател: Поведението на шофьора е причина за трагедията на АМ ”Струма” . 16| 14499 |28.01.2022 Доц. Инджов: Поведението на Нинова е недостойно. Иванов като лидер на ДБ има едно поражение и трябва да получи шанс . 25| 6539 |23.01.2022 Надежда Нейнски: Управляващите ни да извикат руския посланик за провокацията срещу България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads