Реклама / Ads
28| 4516 |25.04.2021 НОВИНИ

Надежда Нейнски: Трябва да изчистим името си от скандала в Чехия

.
Надежда Нейнски
„Нашето правителство също е гонило дипломати и хора, които застрашават националната сигурност. Тогава България не беше член на НАТО и на ЕС и бяха много трудни тези решения. Много е важно партньорските служби да сътрудничат на нашите с информация. Много е важно България да защити името си и да разбере какво се е случило, за да защитим националните си интереси.”
 

Това заяви бившият външен министър в правителството на Иван Костов и посланик в Турция Надежда Нейнски пред bTV.

 

"Емилиян Гебрев за първи път казва пред „Ню Йорк таймс“, че има договор за тези складове. Има правителство в оставка. Конституцията предполага процедури, които трябва да се спазват. Президентът, председателят на НС и премиерът трябва да разполагат с цялата информация. България трябва да изглежда сериозна държава и член на НАТО, на който може да се има доверие. Отново започна да се върти призракът „всички сърби да се съберат в една държава“. Аз не искам да виждам отново в кръв Балканите. Европейският съюз се провали при перспективата за Западните Балкани. Ако не се поправи, носталгията по миналото ще нараства“, каза още Нейнски.

 

„Русия общува с всички държави в ЕС, но по различен начин. Тук е въпросът, дали той е готов да начертае червената линия. Когато влизахме в ЕС, се надявахме, че ще можем да защитаваме интересите си по-добре пред Москва по въпроса с газа, например. В момента най-уязвими са страните от бившия съветски блок, които имат проблеми с демократичното развитие и руските интереси“, посочи тя.


„Всички говорят за диверсификация на трасетата, но трябва да говорим за диверсификация на източниците. И Балкански, и Северен поток заобикалят Украйна. Ако ЕС действа като една общност, позициите му пред Москва и Китай ще са по-силни“, коментира бившата външна министърка..

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6432 |25.04.2021 Иван Гарелов: ”Има такъв народ” вече трябва да спрат с мълчанието . 61| 10009 |24.04.2021 Сиромахов: ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство. Лампата трябва да светне . 21| 3720 |24.04.2021 Христо Иванов: Борисов е разклатен, но моделът може да продължи без него и Пеевски. Трябват промени . 13| 4357 |23.04.2021 Мика Зайкова: Трябва да замразим депутатските заплати, докато трае кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads