Реклама / Ads
6| 6395 |18.09.2022 НОВИНИ

Надя Чолакова: Семерджиев излезе от нищото, ако не бе катастрофата, само таксиджиите щяха да го знаят

.
Надя Чолакова
Не мисля, че Георги Семерджиев е толкова ценен. Става дума за дългогодишен рецидив. Дали Семерджиев са го покровителствали на по-ниски нива, заради които шефовете им ще го отнесат, предстои да видим? Това каза по БТВ журналистката Надя Чолакова, описала българската мафия в няколко книги.
 

Надяваме се наказанието да не с мъмрене, или преместване на друга длъжност. Освен него, сме видели само едно лице, свързано с МВР- това е Симона Радева. Не знаем кои са другите от неговата мини престъпна група. Той е солов играч и е имал сътрудници от 4-5 човека. Той е самостоятелен играч, отритнат е от силовите структури. Виждали са, че той не става да бъде опънат на билборд на фирмата им. Те си проверяват хората. Работил е сам с 4-5 души. 


Полицейската му задруга е интересна. Интересно е да видим кой е помагачът - гаджето на Симона, който е занесъл на Семерджиев стълбата. Кой полицай няма да забележи, че този човек се връща от престъпление? Това е като в приключенски роман. Няма обаче  разширяване на спектъра на неговите обвинения. Пишеше, че е упражнявал сутеньорска дейност, държи паркинг в най-елитния хотел, където в паркинга са се раздавали кристали (наркотици). 


Самото разследване трябва да установи какво е ОПГ-то около Семерджиев. Не сме видели в съдебната зала да се разхожда полицай. Полицаите са си го поели този риск да контактуват с него. Има неща в миналото, които са загатвали за деянията му - през годините е хулиганствал като неосъществен футболист. Хващан е за черно тото, където делото е прекратено. Бил е човек  с колоритния прякор Вазелина. Той става първи свидетел на най-голямата наркобанда - тази на Ланеца. Той е дал показания, че хора на Ланеца зареждат в този хотел най-елитната дискотека с дрога. Преди година го хващат с кокаин, лежи 8 месеца и така се е разминал. Може да се търси по-дълбока следа за дейността му. 


Той излезе от нищото. Ако не бе тази катастрофа, само таксиметровите шофьори щяха да знаят за него. Знаят му номерата, подвизавал се е в центъра на София, а не сред покрайнините и житата. Подозирали са го, че е участвал в измами на лизингови автомобили. 


Най-вероятно полицаите не са 40, а са по-малко. От един получил полицейска лампа, друг му дал разрешение за “Макаров”, трети му казвал откъде да мине и т. н.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2711 |16.09.2022 Вътрешният министър: Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга на Семерджиев . 1| 3683 |14.09.2022 Полицейският чадър над Семерджиев стига до още по-високо . 0| 2890 |13.09.2022 Семерджиев карал със 166 км/ч, минал на червено . 0| 20047 |13.09.2022 Слави Ангелов: Семерджиев не е отгледан от родителите си, а от системата на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads