Реклама / Ads
19| 7494 |31.07.2024 НОВИНИ

Наемници в БПЦ подкараха крайцера „Аврора“ по Сена, вместо да са при пожарите и жертвите на насилие (Специално приложение за путинолюбци)

.
Дори крайцера „Аврора“, вестител на болшевишката революция в Русия, да бяха пуснали организаторите на Олимпийските игри в Париж на откриването по Сена, човекомразците и путинолюбците пак щяха да вият на умряло и да пръскат злъч. Защото така са програмирани от кремълската пропаганда - тяхната тайна религия.
 

Путин обяви, че олимпиада без Русия не е олимпиада, след което се завря в бункера, където разговаря със сирийския диктатор Башар ал-Асад. Съобщение за тази среща се появи ден след нейното провеждане от съображения за сигурност. След това Путин пръв поздрави "избора" на Мадуро за пореден президентски мандат (От 2019 г. руски военни и други експерти пазят Мадуро и го съветват, в резултат на което страната пропадна до последното място по стандарт на живот в Южна Америка. Преди трийсетина години е била в Топ 3...).

 

Седмица след шоуто в Париж Светия синод на БПЦ  реши да се включи в хора на разстроените от някои сцени в четиричасовия спектакъл. От екрана на БНТ заговори архимандрит Милетий, ректор на Софийската семинария. И този образован високопоставен свещенослужител нареди думи за ценности и вяра, за послания и църковния  поглед в бъдещето. И като споменах крайцера „Аврора“, да спомена също, че Милетий е специализирал две години в Общоцърковната аспирантура и докторантура на името на св. Кирил и Методий в Москва (ОЦАД). Посочвам този факт за да припомня, че само преди месец пред конференция в Омск ректорът на ОЦАД, който е и председател на Учебния комитет на РПЦ проф. Максим Козлов заявява, че трябва да се противодейства решително на „разкола в украинската и църквите в прибалтийските държави“. Да се противодейства чрез война, в която до момента са загинали над 450 000 руски военни, изпратени от Путин да завладяват украински територии? А въпросните „разколни църкви“ искат единствено независимост от РПЦ. Това е повод срещу тях да се води война с всички средства, оглавявана от руския патриарх Кирил, бивш полк. Гундяев от КГБ, замесван в мащабна далавера с цигари и алкохол.

 

Споменавам и този факт, защото би трябвало да сме чули мнението на Светия синод в София по този скандален казус, свързан с човек, претендиращ за водач на Третия Рим. Става дума за пропагандната теория на Кремъл, че Московската Рус е историческият наследник на Римската и Византийската империи, „които паднали, защото изгубили истинската вяра“. Тази вяра в момента се съхранявала единствено в Русия, според Кирил и неговия патрон – диктаторът Путин. Нещо повече, във Военната доктрина на Путин от 2021 г. пише, че светите братя Кирил и Методий са били в Крим и Херсон на нещо като на екскурзия, защото, видите ли, древните руси отдавна били измислили славянска писменост. Ако си прост мужик и не познаваш историята, ти е простено да се наливаш със самогон и да бълваш глупости. Но когато диктатор като Путин си позволява подобни лъжи и манипулации, нещата са много сериозни и опасни. Нашата църква досега не е реагирала на тази гавра с историята.

 

Не чуваме Светия синод и за неотдавнашните ракетни удари на руската армия срещу детската болница в Киев и детската площадка в Миколаив. Вероятно това е нещо маловажно в сравнение с някои „картини“ от откриването на олимпийските игри във Франция.

 

Докато архимандрит Милетий редеше умни слова за вяра, любов и смирение, по една друга телевизия бяха изнесени потресаващи  данни за домашното насилие в България. Над 50 000 сигнала за физически и психически тормоз са подадени само за една година. Реално обаче случаите на побоища и унижения са много повече, тъй като много жертви се страхуват да подадат сигнал.

Какво направи Българската православна църква за жертвите на това брутално насилие? 760 деца са обект на варварско отношение, побоища и сексуални извращения, но синодалните ни първенци се възмущават от „пародията с "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи“!

 

Не се мярна нито един митрополит или дори свещеник в горящите села, край опожарените гори и земеделски земи.

Къде е църквата да защити българските лозари, които въпреки всички спънки, продължават да съхраняват този многовековен поминък, но в момента са подложени на тежък и абсурден удар от държавата? Немалко манастири притежават лозови масиви, за които се грижат и произвеждат чудесно грозде и продукти от него.

 

Страната бедства, но най-важното за висшите чернокапци е да застанат на страната на Евразия и Руски мир срещу „колективния Запад“. Тон даде самият патриарх Данийл с фотосесия с руската посланичка Митрофанова. На тези снимки видяхме, че можел да се усмихва. Не смея да си помисля, с какво толкова го радва г-жа Елеонора, макар да ми минават някои предположения, да ми прости Господ.

 

Православен християнин съм и вярвам, знам със сигурност, че именно Българската православна църква е възпитала у нашия народ много качества, най-важни от които силата и твърдостта да се противопоставя на злото във всичките му форми. Когато агресор нападне свободна и независима държава, освен да помагаме на жертвата, трябва да се изправим и срещу виновника.  

Това ме кара да припомня думи на Екзарх Български и Митрополит Софийски Стефан І, от неговите „Записки към записките ми“, писани в Рилския и Кладнишкия манастир през 1940 г., но тъй точно отнасящи се към днешното време: „О, страх ме е, Господи, че когато потърсиш отговор за делата ни, да ни вмениш в правда и заслуги, щото времето ни е погълнало от грижи по синодални ливници, синодални печатници, фондове, стопанства, лихварства и пр. Защото това всичко ни прави наемници! Сякаш не верваме в душите… Пастирството ни е пастирство на фалшивата страна от живота на паствата ни. Господи! […] Печално, ала факт. Архиерейското ни достойнство е във външната ни пищност, бих добавил дори театралност. Държим за първенство, претендираме за водачество и стоим по средата на мегдана горди и надменни, без да осъзнаем, че с това си поведение сме станали празни гласове в Нивата Господня“.

 

Колко честност и болка. И каква смелост, да признаеш реалността.

 

Наемници…

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Тролове или обикновени путинолюбци коментират под горния текст със загрижен тон, как без аргументи се критикуват висши свещенослужители, в частност московският митрополит и всерусийски патриарх Кирил. Дори ми препоръчват как да си върша работата като журналист. Всеки има право на мнение. Но лъжите и манипулативните идиотщини не са лична позиция или гледна точка. Пропаганда са. На много ниско ниво.

Съжалявам, че ще занимая и добросъвестните читатели със следващите текстове. Тяхната интелигентност ще им подскаже, защо го правя.

 

Дословно от Уикипедия:

 

„Цигареният скандал“

В ролята си на председател на „Отдел внешних церковных связей Московского патриархата“ тогавашният Смолянски и Калининградски митрополит Кирил е обвиняван от медии като „Коммерса́нтъ“ и „Московский комсомолец“ в злоупотреби във връзка с безмитовия внос на цигари и алкохол, на които Руската църква има право след решение на правителството на Руската федерация от средата на 90-те години.[3][4] Департаментът за външни църковни отношения на Московската патриаршия е смятан от медии за най-големия вносител на цигари в Русия. По официални данни от Федералната митническа служба на Руската федерация към 15 октомври 1996 г. под ръководството на митрополит Кирил са внесени 18 млрд. безмитни цигари на стойност 830 млрд. рубли (14 млрд. долара) и 21 млн. литра църковно вино на стойност 242 млрд. рубли (4 млрд. долара).[5][6] Безмитният режим е прекратен през 1997 г. В свое интервю през 2002 г. патриарх Кирил назовава обвиненията за присвояване на средства „политическа кампания против него“. В медиите често е наричан „табачным митрополитом“.

 

Обвинения за връзка с КГБ
Според доклад на Комисията на Президиума на Върховния съвет на Русия (публикуван 1992 г.) е имало „противоконституционно използване от страна на Централния комитет на КПСС и органи на КГБ на редица църковни органи за собствените си цели и по-конкретно чрез вербуване и изпращане на агенти на КГБ в църквата“.

Въз основа на съпоставка и съвпадения на пътуванията извън Русия на агент „Михайлов“, медии и религиозни деятели предполагат, че става дума именно за патриарх Кирил.

 

Скандалът Breguet
През 2012 г. патриарх Кирил е обвинен от медии в носенето на часовник Breguet, чиято стойност е над 30 000 долара. В интервю с журналиста Владимир Соловов Кирил потвърждава, че притежава такъв часовник, един от многото подаръци, които е получавал, но никога не го е носил. Във връзка с направена снимка от литургия Кирил заявява, че е манипулация и снимката е всъщност колаж. Твърденията му предизвикват интернет блогър, който намира и публикува десетки снимки на патриарх Кирил, на които носи луксозни часовници. Появява се и снимка на официалния уеб сайт на Руската патриаршия, на която патриархът също носи скъп часовник. В опит за прикриване на скандала снимката е премахната и заменена с нова, на която часовникът е изтрит чрез Photoshop, но отражението от часовника на масата е пропуснато. Църквата заявява, че грешката е на 24-годишна служителка, която ще бъде „жестоко наказана“.

Патриарх Кирил е известен с луксозния си начин на живот, като негови лични собствености според руските медии са дворец в Геленджик, вила в Швейцария, яхта и луксозен апартамент в близост до Кремъл.

 

Човешките права като ерес
По време на проповед на 20 март 2016 г. Патриарх Кирил заявява, че „човешките права са новата ерес“, както и че трябва да се борим против опитите да се утвърди правото на човека да прави какъвто пожелае избор.

 

Ерес на „Православния“ Сталинизъм
При патриаршеството му в РПЦ полуофициално се утвърджава ереста на „православния“ сталинизъм, заради факта, че след тежкото оперативно поражение на Червената армия от Вермахта в хода на Операция „Барбароса“, при което той окупира над една четвърт от европейската територия на СССР и стига до подстъпите на Москва и Ленинград, с цел сплотяване на обществото за спечелване на дългата война – защото германците възстановяват закритите преди това от съветския режим храмове, с цел спечелване на поддръжката на местното население (заради това до Перестройката и свързаното с нея религиозно възраждане голямо мнозинство от православните храмове на РПЦ в Съветския съюз са се намирали на територии, попаднали под немска окупация), и получаване на жизненоважните доставки на оръжие, боеприпаси, военна техника, горива, експлозиви, суровини, храна, превозни средства и оборудване от страна на Западните съюзници, пред чиито общества е трябвало да се симулира наличие на „Религиозна свобода“ в Съветския съюз Сталин възстановява РПЦ, временно намалявайки мащаба на кървавите преследвания, на които е била подложена преди това, и при които тя на практика почти напълно е унищожена на териториите на СССР, източно от новите граници по пакта „Рибернтроп-Молотов“, сформирайки синод от оцелели архиреи, един от които е избран за патриарх, нарушило апостолското правило висшия клир да не получава сана си с помощта на светските власти, още повече, ако са Противохристиянски настроени. Но след краят на войната репресиите срещу църквата стават по-интензивни, спира откриването на нови храмове (малко на брой), тези, в които са станали държавна собственост, отново са иззети, а в новите православни съветски сателити и имащата значително православно малцинство Албания православните Поместни църкви и особено - структурите на противокомунистическата и противосъветската РПЦЗ също са подложени на гонения. Но въпреки това изповядващите тази ерес възхваляват Сталин като „възродител на Православието“, някой от тях дори го наричат „втори Константин Велики“, описват го като таен „монах“, измислят облитане на Москва със самолети с икона с Тихвинската Богородица и изпълнение на други православни обреди по време на Съветско-германската война, третират го като „Бич Божи“ за руския народ и дори представят Белогвардейците като „Противохристиянски“ настроени.

 

Отричане на Арменския геноцид и другите жестокости над християните в Османската империя
В свое интервю за руската държавна телевизия твърди, че никой в Османската империя не бил унищожавал християнските наречени от него "малцинства" и нямало случаи на лошо отношение с тях, отричайки така не само поголовния данък джизие, плащан от немюсюлманите, за да могат да запазят вярата си, новомъчениците на Балканските и Близкоизточните християни от създаването на Османската империя до 1923 г. като светците и светиците Злата Мъгленска, Ангел Лерински, Йоан Българин, Георги Софийски Нови и Най-нови, Лазар Български, Онуфрий Габровски, Анастасий Струмишки, Акакий Серски, Игнатий Старозагорски, Димитър Сливенски, Новоселските - отричайки така част от Свещенното Предание на Православната църква, което е основа на Православието заедно с Библията, кръвния данък, с набраните при който момчета се е попълвал Еничарския корпус, а отказващите да предадат децата си за Еничари родители са бесени на праговете на вратите си, кланета като Баташкото, Бояджишкото, Карловското през 1877, Старозагорското и други, саможертвата на герои като Кочо Честименски и Спас Гинов, убили семействата си, след което и себе си, Ана Козинарова, хвърлила се с четирите си сина в кладенеца, за да не попаднат живи в турски ръце, но и геноцидите над Българите в Южна Тракия, Арменците, малоазийските гърци и асирийците - първите геноциди над 20 век. Това го прави единствения "християнски духовник", отрекъл геноцидите над едни от първите народи, приели Християнството и това негово изказване е цитирано от Турския сайт "Haber 7" в отговор на признаването от Американския президент Джо Байдън на Арменския геноцид през 2021 г., и някои от турските читатели даже му пожелават да приеме исляма. От РПЦ не са отрекли или обяснили контекста на изказването.

 

***

 

Разследване на руския сайт „Компромат“

Владимир Михайлович Гундяев е роден на 20 ноември 1946 г. в Ленинград в семейството на свещеник и учителка по немски език в училище. След като завършва гимназия, той постъпва в Ленинградската духовна семинария през 1965 г., а след това в Ленинградската духовна академия, която трябваше да завърши през 1973 г., но неочаквано се дипломира като външен студент през 1970 г. На 12 септември 1971 г. 24-годишен младеж е възведен в архимандритски сан и изпратен в Женева, за да служи като представител на Московската патриаршия в Световния съвет на църквите. В Женева работи на тази длъжност до декември 1974 г. От докладите на 4-ти отдел на 5-то управление на КГБ на СССР: 1972, февруари Агентите „Святослав” и „Михайлов” отидоха в Нова Зеландия и Австралия за срещи на Централния комитет на Световния съвет на църквите. 1972, май Съветски гражданин от ръководството на Руската православна църква "Крилов" е вербуван като агент на КГБ. 1973, януари Агентите на КГБ „Магистър” и „Михайлов” са командировани в Тайланд и Индия за участие в работата на ССЦ. Тези агенти оказаха благоприятно влияние върху работата на Съвета и представиха материали от оперативен интерес за ситуацията в КУТ и характерни данни за отделни фигури. За участие в работата на Християнската мирна конференция в Прага е изпратен агент „Кузнецов“, от когото е получена информация от оперативен интерес. 1973, февруари Генералният секретар на ССЦ Филип Портър е бил в СССР като гост на Московската патриаршия, по отношение на когото е оказано благотворно влияние чрез агентите „Святослав”, „Адамант”, „Михайлов” и „Информация на Островски”. е получен оперативен интерес. 1973, май В чужбина с контраразузнавателни задачи са изпратени: в Англия и Швейцария - агентите "Нестеров" и "Академик", във Франция - "Пересвет", в Германия - агент "Москвич", в Народна република Полша - "Зазюля". Агентите са участвали в работата на различни комисии на ССЦ и Християнската мирна конференция и са упражнявали политически полезно влияние. От декември 1975 г. В. М. Гундяев е член на Централния комитет и Изпълнителния комитет на Световния съвет на църквите, от 1975 г. - член на комисията "Вяра и ред" на Световния съвет на църквите, а от 3 март 1976 г. член на Синодалната комисия по християнско единство и междуцърковни отношения. От ноември 1976 г. до октомври 1978 г. В. М. Гундяев е заместник патриаршески екзарх на Западна Европа. През 1978 г. е назначен за заместник-председател на Отдела за външни църковни връзки. На тази длъжност работи до края на 1983 г. От докладите на 4-ти отдел на 5-то управление на КГБ на СССР: 1977, януари Агент на 4-ти отдел на 5-то управление „Кузнецов” заминава за Чехословакия. Агентите Адамант, Николски и Михаил са изпратени в Индия като част от делегация, ръководена от патриарх Пимен. 1980 г., януари Агент „Игумен“ замина за Швеция чрез Съюза на съветските дружества за приятелство с контрапропагандна мисия. 1980, март На срещата на WAC (международната организация на църковните журналисти) са изпратени агентите „Игумен” и „Марков”. Получената от тях информация за ситуацията във WAC и по отношение на Хеслер, обект на нашия оперативен интерес, представлява интерес за КГБ. Агент "Абот" замина за Англия за интронизацията на главата на англиканската църква. 1980, май Агентите „Вадим” и „Воронов” пътуват до Унгария. Агент Георгиев от управлението на КГБ за Ленинградска област се завърна от Швейцария от заседание на младежката комисия на Световния съвет на църквите. Агент "Ремарк" замина за Германия в краткосрочна командировка. На агента е възложена задачата да изучава процесите, протичащи в международните среди, както и да изучава поведението на агента на КГБ на Ленинградска област „Марков“.

 

1980, юни Агент "Абот" е изпратен във Франция. Агент "Абот" пътува до Съединените щати чрез Съветския комитет за мир. 1980, септември За да разкрие мистификацията на общественото мнение на Запад по наказателното дело срещу Якунин, агентът Есауленко даде интервю на кореспондента. ТАСС, който беше разпространен в чужбина от медиите. 1980, ноември Агент "Абот" е изпратен в Германия в Асамблеята на Екуменическия център за информация в Европа. 1980, декември Агентите "Абот" и "Ремарк" се върнаха от пътуване до Германия. Чрез агенти се оказва положително въздействие върху вярващите по отношение на разобличаването на клеветнически измислици за положението на вярващите в СССР. От отчета на зам. Началникът на 4-ти отдел на 5-то управление на КГБ полковник Н.Н. Романов за работата си през 1982 г.: Най-значимите резултати се изразяват в следното: Чрез водещите агенти на Руската православна църква грузинската и арменската църкви са твърдо държани на позиции на лоялност и активна подкрепа за миролюбивата политика на съветската държава. В съответствие с плана за активни мерки срещу разполагането на ракети със среден обсег в Европа, разработен в изпълнение на решенията на ЦК на КПСС по този въпрос и одобрен от ръководството на КГБ на СССР на 28 август 1981 г. както и в рамките на съвместен план със служба „А” на Първо главно управление на КГБ на СССР с цел оказване на изгодно за Съветския съюз влияние върху духовните кръгове на Запада чрез водещите агенти на КГБ „Игумен ”, „Антонов”, „Кузнецов”, „Нестерович” и др. по религиозни канали осъществиха комплекс от действия за въздействие върху обществено-политическите среди на западноевропейските страни. Чрез разузнавателни възможности в Руската православна църква и приятели, папата също беше информиран, че неговата „прекомерна“ страст към униатския въпрос може само да навреди на отношенията между Ватикана и Руската православна църква. През периода 1982 г. са проведени 1809 срещи и са получени 704 съобщения. 1983, февруари Агентите „Михайлов” и „Константин” са изпратени в Швейцария за участие в подготовката на събранието на ССЦ. 1983, април Чрез агентите „Островски” и „Кузнецов” е изготвено отворено писмо от патриарх Пимен до президента на САЩ Рейгън. Писмото е публикувано в New York Times, препечатано в Известия на 11 април 1983 г. и изпратено на приятели за публикуване в техните вестници. 1983, май Делегация на Руската православна църква, начело с патриарх Пимен, отиде в НРБ за юбилейните тържества, посветени на 30-годишнината на патриаршеството на Българската православна църква. Делегацията включваше агенти на органите на КГБ „Островски”, „Николски”, „Огнев”, „Сергеев” и действащ оперативен резерв под съответното прикритие на служител на Патриаршията.

Агентите "Abbath", "I. Sergeeva", "T.V." заминаха за Ирландия. 1983, юли Като част от религиозната делегация на СССР 47 агенти на КГБ от религиозни власти, духовенство и технически персонал бяха изпратени във Ванкувър (Канада) за 6-то Общо събрание на ССЦ. 1983, октомври По покана на Дружеството за приятелство Дания-СССР делегация на Руската православна църква, включваща агентите „Игумен“ и „Григорий“, заминава за Дания. Поставя се агентурна задача да защитава миролюбивата политика на съветската държава, да разобличава вдъхновенията на западната пропаганда за положението на религиите и вярващите в СССР. Делегация на Руската православна църква, включваща агентите на КГБ Антонов, Вадим и Кузнецов, отиде в Чехословакия, за да отпразнува 25-годишнината на ХМК. С тяхно активно участие е разработена декларация по повод 25-годишнината на КМК, която най-общо отразява интересите на държавата ни. От 3 октомври до 8 октомври. В Москва се проведе среща на членовете на Екуменическия кръг за информация в Европа (организация, обединяваща християнски публицисти), в която взеха участие 23 чужденци. Чрез агентите "Абот" и "Григори" се оказва политически изгодно влияние върху чужденци. 1983, септември - октомври В Москва от 28 септември до 3 октомври. В Издателския отдел на МП се проведе среща на представители на църковния печат, в която взеха участие 12 чужденци. Бяха разгледани въпроси за обмен на информация. Чрез агентите "Абот" и "Григори" се оказва политически изгодно влияние върху чужденци. В Москва се проведе заседание на работната комисия на KMK по въпросите на разоръжаването. За оказване на положително влияние, вземане на изгодни за нас решения и изучаване на отделни делегати, за участие в срещата бяха изпратени 9 агенти на КГБ, включително „Антонов“, „Островски“, „Кузнецов“ и „Вадим“. Срещата премина успешно, окончателните документи отговарят на интересите на нашата държава. На 13 ноември 1989 г. В. М. Гундяев е назначен за председател на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия. Той работи на този пост до избирането му за патриарх на 27 януари 2009 г. От доклада на началника на 4-то управление на 5-то управление на КГБ на СССР полковник В.И. Тимошевски за 1989 г. В съответствие с плана, одобрен от ръководството на КГБ на СССР, бяха проведени разузнавателни, оперативни и организационни мерки за осигуряване на държавната сигурност по време на подготовката и провеждането на събитията на Световния съвет на църквите (ССЦ) в Москва, в в който взеха участие над 500 чуждестранни религиозни дейци. В резултат на предприетите мерки изпълнителният комитет и ЦК на ССЦ приеха публични изявления (8), съобщения (3), съответстващи на политическата линия на социалистическите страни. Спрямо 29 обекта, представляващи оперативен интерес на органите на КГБ, са проведени агентурни и оперативно-технически мерки, а върху 9 обекта е извършено външно наблюдение. Чрез агентите се оказва положително въздействие върху чужденците, получават се допълнителни нагласни и характеризиращи данни, информация за политическите им възгледи и позицията, която заемат в страната си. В наша полза бяха проведени множество интервюта. За решаване на организационни и оперативни въпроси бяха проведени заседания на (2) оперативни групи на КГБ. Фрагменти от доклади на КГБ са дадени от книгата на Г. Урушадзе „Избрани пасажи от кореспонденция с врагове“. Санкт Петербург, 1995, стр. 210-220.

 

*** Кирил (известен още като агент „Михайлов“), според доклад на водещи офицери от КГБ е „морално безразличен“

 

Оригинал на този материал © russia-talk.com

 

А сега внимавайте: Кирил е инициаторът за това диктаторът Сталин да бъде канонизиран за светец. Пет години той поставя този въпрос и се опитва да отхвърли съпротивата на обществото, в която се включват дори членовете на Комунистическата партия.

На 5 март 2021 г. на гроба на Сталин избухва скандал. Ето какво пише по този повод синодалният сайт: „Днешният конфликт на гроба на Йосиф Сталин може да попречи на покойния генералисимус да бъде канонизиран.

Активисти на партията Комунисти на Русия осуетиха планираното от Московската патриаршия откриване на нетленните мощи на светеца. Канонизирането на Сталин започна преди пет години с благословението на патриарх Кирил. Необходимите препоръки са дадени от ЦК на Комунистическата партия на Руската федерация, а описание от местоработата е дадено от архива на президентската администрация. Вече са събрани свидетелства за неговия благочестив живот и факти за чудеса и особено много документи са събрани за народното преклонение пред Сталин. Липсва само едно – придобиването на нетленни мощи.“И президентската администрация съдействала…

 

Какво от това, че само през 1936 г. по време на сталинските репресии са избити 38 000 свещеника, а над 50 000 са изпратени в лагери?

 

Още някой да не е разбрал за какво става дума?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 1995 |31.07.2024 Синоптикът Анастасия Стойчева: Пожарите на границата вече се виждат от Космоса . 11| 3866 |31.07.2024 Д-р Шишков с тревога и гняв: Осакатяват пациентите с операции само заради пари от касата . 0| 2023 |31.07.2024 Украйна е унищожила 30 руски дрона над Киев . 0| 2147 |31.07.2024 Какъв в срокът, в който може да използвате натрупана отпуска преди да изгори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads