Понеделник, 10 Декември 2018, 18:39
Frognews
1| 2383 |06.12.2018

Най-ценното в шарана е мазнината

.
Източник: БГНЕС
Шаранът е много вкусна риба и е единствената, която не отстъпва по вкусови и полезни качества на останалите морски обитатели, дори и от тези, които се внасят от Европа.

Най-ценното в месото на шарана е мазнината. Изследванията, направени от специалисти в Института по рибарство и аквакултури в Пловдив, безспорно доказват наличието на незаменимите ненаситени мастни киселини Омега 3-6-9 в мазнините на шарана.


Те укрепват имунната и сърдечно-съдовата система, подобряват състоянието на кожата и косата. Това каза в интервю за БТА д-р Тачо Пашов, председател на Националната асоциация на рибопроизводителите в България (НАРП)

Експертът отбелязва, че в Китай преди хиляди години шаранът е бил първата риба, която местните са направили домашна, и не защото е бил лесен за отглеждане, а заради полезните вещества, вкусовите му и хранителни качества. Д-р Пашов посочи, че от години НАРП настоява отговорните институции да задължат чрез закон или наредба търговците да изписват на етиката и имената на фермата или стопанството, от които е добита рибата.

 

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Започва проверка на завод „Арсенал” 0| 2276 |06.12.2018 . Черно море ”ще заври”, САЩ пращат бойни кораби 6| 3308 |06.12.2018 . ОПЕК вдига цените на петрола 1| 2385 |06.12.2018 . Връщат Баневи в България днес, арестуват ги веднага 1| 2364 |06.12.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах