Реклама / Ads
15| 6686 |21.10.2013 НОВИНИ

Найденов брани Емо Ротманса: Атаките са заради БАСТА

.
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов, ексминистър на земеделието и храните присъствал на срещата в министерството, на която се твърди, че Емил Димитров, сега от БАСТА, изрекъл думите "Държавата е наша и гората е наша".
 

Това станало на среща за спорните търгове за дървесина, в които беше замесено и името на Христо Стоичков. Доста широк беше форматът, а думи конкретно, по начина цитирани, не са казани, каза Найденов по БТВ. Тогава се водел спор за новия Закон за горите.

На тази среща не съм прекланял глава, каза Найденов и обясни, че Димитров всъщност имал предвид, че политическата отговорност по принцип се поемала от управляващата партия. 


За това, че Емил Димитров посочвал хората, които да бъдат назначавани за директори на новосформираните шест държавни горски стопанства, Найденов каза, че те били съгласувани на най-високо държавно ниво, включително и с премиера Борисов. Четирима от въпросните директора и в момента били такива. Ние сме избрали може би най-добрите професионалисти, похвали се Найденов. 

Стоковата е борса е едно престъпно начинание, с което в момента сме се заели и ще внесем промени в закона, каза по телефона депутатът от БСП Димчо Михалевски. Всички изнесени факти за предварително уредени търгове и продажба на силно занижени цени отговаряли на истината, каза той и уточни, че промените в Закона за горите и наредбите вече били почти готови. 

Готвените промени щели да имат друг ефект, каза Найденов и попита: Искате ли да се обзаложим, че ще върнат преференциалните цени за едрите ползватели? 

Той каза още, че търговията на стоковата борса не може да се забрани с аргумент: Това е борса. Искате ли да знаете, че тези фирми, които спечелиха, всъщност загубиха, попита още той. Пазарът в Гърция, където основно беше насочен износът, се пренасити и цените са паднаха, каза Найденов. 

Накрая бившият министър обобщи: Когато решихме с Емил Димитров да правим проекта БАСТА, аз му казах да очаква атаки; това е част от атаките. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5251 |16.10.2013 Найденов: Военните са с най-много орязани права . 11| 6137 |12.10.2013 М. Найденов: Депутатка от ГЕРБ плаши съпартийци . 16| 5763 |07.10.2013 Ангел Найденов: Няма основание за вот на недоверие заради бежанците . 37| 5768 |26.09.2013 Влади Горанов: БСП си направи партийно събрание в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads