Реклама / Ads
4| 6893 |18.07.2018 НОВИНИ

Миро Найденов цъфна на екран и почна да кадрува покрай чумата

.
Мирослав Найденов
Бившият земеделски министър и ексклиент на прокуратурата Мирослав Найденов изпълзя като гущер от леговището си, за да каже кой да бъде оставен на поста си и кой уволнен в министерство на земеделието. Човек трябва да е пълен наивник, за да си мисли, че кадровите му мераци са случайни в момент, когато държавата се тресе от скандалите покрай чумата в Странджа.
 

Тази сутрин по бТВ Мирослав Найденов похвали няколко пъти премиера Бойко Борисов, че разпоредил адекватни действия. Дваж повече похвали земеделският министър Румен Порожанов. В същото време агресивно се нахвърли срещу шефа на БАБХ Дамян Илиев. Найденов не обясни как, след като министър-председателят действа безгрешно, е решил да включи „грешния” Илиев в Оперативния щаб по справяне с чумата. Не обели и дума за отговорностите на министър Порожанов, който би трябвало да свърши това, с което се нагърбил Борисов. Откъдето и съмненията, че Найденов изпълнява поръчка Порожанов да бъде опазен, а Илиев хвърлен на вълците. Най-вероятната причина - бившият министър и разследван от ОЛАФ за неправилно изразходвани евросредства подсказва, че има подготвен човек за поста на Илиев.

 

В земеделското министерство продължават да коментират, че Найденов все още има мераци да се върне на бял кон и да поеме контрола върху ведомството. Не изключват възможността някои действащи политици да му го обещават. Нищо, че преди няколко години срещу него имаше повдигнати три обвинения – за корупция, принуда и злоупотреба със служебно положение.

 

На пресконференция на 3 декември 2010 г. лидерът на РЗС Яне Янев за първи път говори за връзките на Мирослав Найденов с фирма за преработка на мляко от Велико Търново. Тогава от партията обявиха, че при оперативна разработка на ДАНС срещу шестима шефове и експерти от ДФ "Земеделие" за изнудване на кандидати за евросредства да минават през определени консултантски компании, за да им бъдат одобрени проектите, бил прихванат разговор с участието на Найденов. Според Янев, той искал да се включи в схема по модела "пари срещу покровителство". През 2011 г. СДС обявиха публично, че разполагат с "чудовищни" данни за корупция в земеделското министерството, които засягат пряко Мирослав Найденов.

 

Найденов може и да разчита на късата памет на българина, надявайки се, че само малцина ще си спомнят за скандалите, които тресяха министерството, докато той беше начело. Ако разчита на това, бърка. Защото е всеизвестно, че покаже ли се на екран, значи или се е прицелил в нечий пост, или му е поставена „бойна” задача да спаси нечия кожа и да „съблече” друга. А може и двете.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6723 |18.07.2018 Мирослав Ненков: В НЗОК преобладава едно ядро, което е крайно време да се премахне . 2| 4781 |18.06.2018 Стартира делото срещу Мирослав Боршош за ремонта на НДК . 2| 4700 |01.06.2018 Владимиров: Ако няма държавна намеса в БДЖ, железницата ще спре . 4| 4564 |31.05.2018 Мирослав Боршош отива на съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads