Реклама / Ads
1| 2994 |09.12.2022 НОВИНИ

НАП с ударни проверки в нощта на студентския празник

.
Източник: Личен архив
Националната агенция за приходите извърши масови проверки в цялата страна по време на студентския празник – 8 декември.
 

Само за една нощ служителите от звеното за фискален контрол са проверили 67 обекта в района на София, Пловдив, Хасково, Благоевград, Гоце Делчев и курортните комплекси Банско и Добринище. Целта е да се проследи отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

 

В рамките на проверките данъчните инспектори са направили контролни покупки, приложили са т.нар. способ "таен клиент", както и явно и тайно наблюдение в заведения и хотели. За нощта срещу 9 декември фискалните контрольори са установили общо 21 нарушения, като 5 от тях са извършени само в един от обектите - хотелски комплекс край Гоце Делчев.

 

Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите са неиздаване на касови бележки, разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата. В един от проверените ресторанти данъчните са се натъкнали и на неправилно отчитане на намалената ДДС ставка при продажбата на алкохол.

 

От НАП напомнят, че е важно всеки потребител да поиска своята касова бележка при направена покупка. Освен, че това е неговата гаранция за стоките и услугите, които купува, е и заявка за активна гражданска позиция срещу укриването на приходи и нелоялна конкуренция.

 

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. Повече информация за възможностите за връзка с приходната агенция може да се намери в сайта на НАП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3100 |02.12.2022 Ударници! НС ще работи неуморно до приемането на промените в Изборния кодекс . 15| 3166 |17.11.2022 Почти цяла Украйна е под въздушна тревога! Повече от 70 снаряда са атакували района на Никопол още през нощта . 0| 2784 |09.11.2022 14 граничари с дисциплинарни проверки за трафик на хора . 6| 5288 |07.11.2022 Шефът на МВР: Проверките ни касаят хора от предишното и по-предишното управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads