Реклама / Ads
4| 2452 |17.03.2024 НОВИНИ

Напрежението расте, очакват се протести: Последен трети ден на изборите в Русия

.
Източник: личен архив
Трети ден на президентските избори в Русия. Днес ще гласуват руските граждани, които живеят у нас. По време на гласуването в руското посолство пред сградата е организиран и протест.
 

Протести ще има и в Русия. За днес противниците на Владимир Путин подготвят демонстрации по призива на вдовицата на опозиционния лидер Алексей Навални.

 

Очаква се точно в 12 часа критици на руския президент да се съберат пред избирателните секции, за да гласуват.

 

Призивът на Юлия Навалная те да пуснат невалидни бюлетини или да подкрепят някои от опонентите на Владимир Путин. 

 

Москва обвинява Украйна, че използва въздушни удари, за да се опита да саботира изборите.  Повече от половината руски гласоподаватели вече са гласували в първите два дни от тридневните избори, според московски власти.







Прокуратурата в Москва предупреди жителите на града да не участват в протестите "По пладне срещу Путин" пред избирателните секции на 17 март по обяд. Руската опозиция предложи предизборна протестна акция, наречена "По пладне срещу Путин". Акцията предполага, че тези, които са против Путин, ще дойдат до избирателните секции по едно и също време - в 12 ч. на обяд на 17 март.

 

Акцията "По пладне срещу Путин" бе подкрепена от колонията от Алексей Навални. След смъртта на политика неговият съратник Леонид Волков нарече участието в акцията "По пладне срещу Путин" "политическо завещание на Алексей Навални".

 

Малко вероятно е изолирани обществени протести срещу президентските избори в Русия и президента Владимир Путин да повлияят на хода или резултата от президентските избори в Русия, освен ако не се стигне до широко обществено участие, което също е малко вероятно, отбелязва обаче Институтът за изследване на войната (ISW).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2415 |17.03.2024 Главният редактор на "Новая газета" EU: Тридневното гласуване е един от начините за манипулиране на изборите . 33| 14431 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 9| 2430 |17.03.2024 Мнозинството германски евродепутати подкрепиха резолюцията за прехвърлянето на ракети Taurus на Украйна . 0| 2379 |17.03.2024 Всичко е зелено! Денят на Свети Патрик е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads