Реклама / Ads
5| 2604 |17.03.2024 НОВИНИ

Протест пред посолството на Русия: "Изборите" в окупираните Крим, Донецк и Луганск са незаконни и престъпни

.
Източник: Facebook
Изборите в окупираните от Русия Крим, Донецк и Луганск са незаконни и престъпни. Такова гневно послание ще отправят към Руската федерация граждани в София на 17 март, деня на президентските избори в Русия.
 

Организатори са СУОБ "Мати Украйна", гражданско сдружение БОЕЦ и Образователен център "Украински Вулик".

 

Протестът в подкрепа на демокрацията, на която всеки има право, ще започне в 17.00ч. пред сградата на Руското посолство в София, ул. "Драган Цанков" № 28, посочват организаторите.

 

Днес е третият и последен ден от изборите за президент в Русия. Ако те отново бъдат спечелени от Путин, той ще получи пореден шестгодишен мандат начело на страната.

 






Организаторите на акцията призовават хората да се присъедините към тях и да окуражат всички руски граждани, които се осмелят да подкрепят свободата, мира и демокрацията.

 

Русия иска да се легитимира пред международната общност като принуди окупираните украински области да гласуват за Путин, писа преди дни Институтът за изследване на войната (ISW) .

 

Руските окупационни власти ще проведат гласуване в окупираната част на Украйна за президентските избори в Русия. С други думи Путин иска да принуди украинците в тези три украински области да гласуват за поробителя си Путин като следващ президент на Русия.

 

Пропагандният канал на Кремъл ТАСС съобщи на 10 март, че предсрочното гласуване е започнало в окупираната Донецка област. Но отбеляза, че предсрочното гласуване в райони близо до фронтовата линия продължава от 25 февруари. Стационарните избирателни секции ще бъдат отворени в окупирана Украйна и между 15-17 март.







Вълна от убийства на организаторите на фалшивия изборен процес обаче е обхванала временно окупираните територии, включително Мелитопол, писа "Берабски фронт", позовавайки се на "Інформаційний Спротив". Съобщава се за четирима души, убити в Мариупол и още двама в Мелитопол.

 

ISW оценява, че Кремъл и руските окупационни служители възнамеряват да фалшифицират гласовете в подкрепа на руския президент Владимир Путин и да изфабрикуват голяма избирателна активност в опит да легитимират руската окупация на Украйна пред международната общност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2890 |17.03.2024 Война на дронове между Киев и Москва през последното денонощие /обновена/ . 1| 2705 |17.03.2024 "Прошка давам! Моля за прошка!". Сирни заговезни е . 35| 3611 |16.03.2024 Русия без Путин? 5 сценария за Руската федерация . 4| 3183 |16.03.2024 България се сбогува с патриарх Неофит /обзор/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads