Реклама / Ads
4| 2503 |14.03.2024 НОВИНИ

Протест в София: "Изборите" в окупираните от Русия Крим, Донецк и Луганск са незаконни и престъпни

.
В Донецк хората протестират за териториалната цялост на Украйна, преди в региона да нахлуят руските войски, носейки "руски мир". 5 март 2014 г. Източник: Снимка: Антон Скайба
Изборите в окупираните от Русия Крим, Донецк и Луганск са незаконни и престъпни. Такова гневно послание ще отправят към Руската федерация граждани в София на 17 март, деня на президентските избори в Русия.
 

Протестът ще се проведе пред Посолството на Русия у нас и ще започне в 17:00 часа на 17 март.

 

Организатори са СУОБ "Мати Украйна", гражданско сдружение БОЕЦ и Образователен център "Украински Вулик".





Русия иска да се легитимира пред международната общност като принуди окупираните украински области да гласуват за Путин, писа преди дни Институтът за изследване на войната (ISW) .

 

Руските окупационни власти ще проведат гласуване в окупираната част на Украйна за президентските избори в Русия. С други думи Путин иска да принуди украинците в тези три украински области да гласуват за поробителя си Путин като следващ президент на Русия.

 

Пропагандният канал на Кремъл ТАСС съобщи на 10 март, че предсрочното гласуване е започнало в окупираната Донецка област. Но отбеляза, че предсрочното гласуване в райони близо до фронтовата линия продължава от 25 февруари. Стационарните избирателни секции ще бъдат отворени в окупирана Украйна и между 15-17 март.

 

Вълна от убийства на организаторите на фалшивия изборен процес обаче е обхванала временно окупираните територии, включително Мелитопол, писа "Берабски фронт", позовавайки се на "Інформаційний Спротив". Съобщава се за четирима души, убити в Мариупол и още двама в Мелитопол.





ISW оценява, че Кремъл и руските окупационни служители възнамеряват да фалшифицират гласовете в подкрепа на руския президент Владимир Путин и да изфабрикуват голяма избирателна активност в опит да легитимират руската окупация на Украйна пред международната общност.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2309 |14.03.2024 170 хил. ни струва изпращането на първите БТР-и за Украйна . 0| 2304 |14.03.2024 Йенс Столтенберг: НАТО вече харчи 2% от БВП за отбрана, на Украйна не достигат муниции . 2| 3005 |14.03.2024 Над 13 милиона лева трябва да плати на държавата "Лукойл" . 1| 3550 |14.03.2024 Призив: "Освободете защитниците на Мариупол"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads