Реклама / Ads
2| 3032 |04.06.2021 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Имахме усещането, че най-вероятно ни подслушват

.
Настимир Ананиев Източник: БГНЕС
„Аз не съм изненадан, тъй като покрай летните протести всички имахме такова усещане, че най-вероятно ни подслушват. Когато обаче вече го видиш с доказателство, някак си остава един горчив вкус, но и потвърждение, че протестите, които имаше и това, което искаме – за промяна на управлението, за промяна на това, което се случва в съдебната власт, в Прокуратурата, е правилно“. Това заяви пред ФАКТИ председателят на ПП „Волт“ Настимир Ананиев.
 

Припомняме Ви, че адв. Николай Хаджигенов изнесе информацията, че покрай миналогодишните протести 82-ма български граждани са били подслушвани - включително Ананиев. Вчера в ефира на БНТ адв. Хаджигенов и Бабикян показаха документи с доказателства за подслушванията. А днес документите бяха предадени на Рашков.

 

Както е известно, ПП „Волт“ е част от политическото обединение „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова.

 

„Интересно ми е в какво качество са ме подслушвали. Като председател на политическа партия ли, като кандидат за народен представител ли, като активно протестиращ ли, като гражданин ли, като предприемач ли. Имайки предвид, че не съм единственият подслушан, а това е ставало с общо 82 човека, и като гледам, че с повечето ни свързват протестите, то общият знаменател са именно те. Това значи, че някой е искал да знае какво се случва, искал е да знае опозицията какво мисли и планира и, разбира се, по един такъв милиционерски начин да се „справя“ с опозицията, а не в чиста конкуренция“.

 

„Това, което видях от телевизията, тъй като все още не съм видял самите документи – там се виждаше, че има искане от Прокуратурата. Искане с моите данни и всичко останало“, отговори Ананиев на въпрос за поръчителя на подслушването спрямо него.


„Интересното е, че няма официален заявител – нямаше посочено лицето Х или лицето Y. Това означава, че някой се крие зад институцията, за да не поеме лична отговорност. Аз не вярвам 82-ма протестиращи - обикновени граждани и политици, да са били подслушвани без знанието на главния прокурор“, допълни той.

 

„Исках да видя документите, но разбрах, че са ги дали вчера на вътрешния министър. Ако имам нарушени граждански права, ще си търся правата и ще искам някой да понесе наказателна отговорност за това своеволие, защото ние все пак живеем в европейска държава, в ЕС сме вече 14 години и тези практики ни хвърлят в някакви мракобесни времена на Средновековието“, заяви още по болезнената тема с подслушването Настимир Ананиев.

 

„Ще информирам и нашия евродепутат от „Волт“, който е член на „LIBE“ – Комисията за граждански права в Европейския съюз. Ще го информирам за ситуацията като цяло, защото не само аз съм подслушван, това е ставало, както се разбра, с 82-ма души, повечето от които са хора от протестите – политици и граждани. Говорим конкретно за опозиционни политици. С приятели сме си говорили, че да слушаш политици, които разполагат с публичен ресурс, които са във властта, които могат да злоупотребят по някакъв начин, това донякъде може би бих го приел. Но когато слушаш опозицията, това е като при скандала „Уотъргейт“, която коства главата на президента Ричард Никсън. В XXI век това е абсолютно неприемливо“, завърши председателят на ПП „Волт“ България

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5124 |21.04.2021 Кадиев за казаното от Ананиев: Не е вярно . 7| 5821 |07.04.2021 Настимир Ананиев: Пълна стъкмистика на изборните резултати . 31| 4607 |02.04.2021 Борисов: Ако имахме държавен глава и изборите бяха след седмица, щяхме да сме по-спокойни . 11| 3476 |29.01.2021 Настимир Ананиев: Ако изтеглиш късата клечка и се разболееш, няма да можеш да гласуваш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads