Реклама / Ads
6| 2374 |10.04.2024 НОВИНИ

Ананиев: Целта е да бъдат отстреляни политически опоненти

.
Настимир Ананиев Източник: Стоп Кадър/БТВ
Настимир Ананиев определи обиските в офиса му като "политическа" атака. Също така, въпреки че заповедта за разследване е била от преди много месеци, чак сега били предприети действия. "Въпросът е политически", заяви Ананиев. "Това не може да бъде позволено, по начина, по който се случва", каза депутатът от ПП-ДБ. "Ние се борим точно срещу това. Борим се съд и прокуратура да не се използват като политическа бухалка", каза Ананиев.
 

"Аз имам само един офис, който се намира на бул. „Александър Стамболийски“, другият офис на „Парчевич“ предполагам е счетоводителят, който обслужва в момента тези белгийски дружества. Никога не съм работил и нямам нищо общо с „Парчевич“. Иззети са документите на три юридически лица с двама белгийски собственици, които ние не обслужваме – едните от април 2021 г., другите от януари 2022 г. Оттогава не обслужваме тези клиенти, дотогава сме обслужвали счетоводно и административно-правно тези клиенти", заяви в "Лице в лице" Настимир Ананиев.

 

"Също искам да ви обърна внимание на друго нещо. Белгийската заповед за разследване е от преди осем месеца. По закон, трябва да се предприемат действия до 90 дни, когато една държава изиска от нас сътрудничество, но те не се предприели тези действия осем месеца. И сега го правят. Февруари месец се изисква от Прокуратурата пред СГС да се даде разрешение за претърсване и изземане в двата офиса. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но Прокуратурата отива за втори път при друг съдия, който се оказва бивш от Специализирания съд, който разрешава това, което видяхме днес. Всяка счетоводна фирма предоставя на различни институции документи по надлежния ред, правили сме го многократно. Няма нужда от показност и Жандармерия. Под булото на Европейската заповед за разследване се опитват политически да бъдат отстреляни опоненти", заяви депутатът Настимир Ананиев в предаването на бТВ "Лице в Лице".

 

"Тези фирми са имали много малки обороти. Ако моята счетоводилтека беше забелязала, че има нещо, щеше да сигнализира. Тя е добра счетоводителка", каза още Ананиев.

 

Той увери, че са съдействали на институциите и каквото е изискано, е предоставено и добави, че се усеща "политическият нюанс". "Имаме бизнес, който работи, и който си е изпълнил задълженията", каза Ананиев.

 

"Нямам информация от счетоводството, нито от сегашната счетоводителка, нито от предишната, за нещо съмнително", повтори Ананиев, като поясни, че има много фирми-клиенти с международна регистрация.

 

"Първите ми клиенти бяха от Ирландия, там съм живял. Като влезеш в бизнес общността, намираш хора и започваш да подпомагаш дейността им. Това е част от бизнеса, който предлагам като услуга. Става дума за двама белгийски граждани, които имат три дружества, единият е довел другия. Въпросът е когато се използва европейската заповед за разследване за разчистване на политически сметки. Фирмите, които ние сме обслужвали, са български юридически лица. В самото определение, в самата заповед от Белгия се казва, че става дума за физически и юридически лица от Белгия и единствено юридически лица от България“", поясни Ананиев.

 

"Това е опит за омаскаряване", каза Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2307 |10.04.2024 Зеленски: Руснаците мразят всичко, което е извън техните граници . 2| 2285 |10.04.2024 Шефът на НАТО: Не отчитаме пряка непосредствена заплаха за някой от съюзниците . 15| 7667 |10.04.2024 Илиян Василев: Радев получил търсената „Пътна карта“ още при служебния кабинет на Янев . 21| 5409 |10.04.2024 Георги Киряков за ФрогНюз: Има съмнения, че служебното правителство ще се намесва пряко в предизборната кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads