Реклама / Ads
2| 2318 |10.04.2024 НОВИНИ

Акция в офиси на Настимир Ананиев заради белгийски клиент. Той: "Ще съдействаме на органите, които искат документи"

.
Настимир Ананиев Източник: БГНЕС
Полиция и жандармерия провеждат операция на два адреса в София, съобщава БНТ. Появи се информация, че претърсваните офиси са на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Първоначално от МВР не потвърдиха тези данни, но малко по-късно Ананиев сам разкри в НС, че службите проверяват негова счетоводна фирма.
 

Народният представител от "Продължаваме промяната – Демократична България" Настимир Ананиев обясни пред журналисти в парламента, че проверката се прави на белгийска фирма, която е била обслужвана от негова счетоводна фирма.





"Не съм притеснен, заяви Ананиев и уточни, че от медии е разбрал, че има хора в офиса. "Чух се с мениджъра. Каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали, и искат документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави“, обясни депутатът.

 

Полицейско присъствие има на ул. "Петър Парчевич" и бул."Александър Стамболийски", където се помещават офиси. Към момента няма данни за задържани.

 

Него не са го търсили, счетоводителката му е казала, че са изисквали документи, свързани с негови клиенти.

 

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван.

 

"Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва", коментира Ананиев и добави, че за него това е "политическа бухалка".

 

"Когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи", каза още Ананиев.

 

Попитан за фирмата му, Ананиев уточни, че е "счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица". Имаме различни клиенти, добави той. Ананиев потвърди, че е собственик.





Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То касае дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия.

 

За претърсванията днес има дадено разрешение от съда, добавя БТА.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2284 |10.04.2024 Зеленски: Имаме план за контранастъпление. Определено ще спечелим! . 19| 2372 |10.04.2024 Президентът подписа указ за освобождаването на главния секретар на МВР . 0| 2289 |10.04.2024 "Дейли телеграф": Визитата на Дейвид Камерън в САЩ е ключова за Украйна . 1| 2339 |10.04.2024 САЩ: Ще държим Китай отговорен, ако Русия завоюва още територии в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads