Реклама / Ads
3| 4460 |17.01.2020 НОВИНИ

Национална лотария: Национализирането на частен бизнес е нарушение на Конституцията

.
”Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.” Това се казва в позиция на ”Национална лотария” АД във връзка с внесения проект на закон за изменение на Закона за хазарта от лидера на НФСБ Валери Симеонов.
 

Лидерът на НФСБ сутринта каза, че премиерът Бойко Борисов е подкрепил национализацията на частните лотарийни игри. Симеонов внесе вчера законопроект, който предвижда да се забрани на частни компании да провеждат лотарийни игри, а това да се прави само от държавата.

 

В позицията пише, че "фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България." Позицията е е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

 

Вижте пълния текст:

 

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закона за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Горанов и спортния министър г-н Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

 

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

 

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци. Изразената позиция е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ)."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3876 |05.01.2020 Манолова: Водната криза застрашава национална сигурност на страната . 19| 9156 |04.01.2020 Либийската национална армия обяви джихад на САЩ . 0| 4588 |08.12.2019 Макрон спешно свиква министрите си заради национална стачка във Франция . 0| 4006 |06.12.2019 Над половин милион участваха във вчерашната национална стачка във Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads