Реклама / Ads
9| 4817 |11.10.2022 НОВИНИ

Назначиха Любомир Каримански от ИТН за съветник на финансовия министър

.
Любомир Каримански от ИТН е назначен за съветник на министъра на финансите, стана ясно в понеделник. От петък, 7 октомври, бившият председател на бюджетната комисия е съветник на министър Росица Велкова, като е назначен на трудов договор.
 

 От министерството посочват, че Каримански е назначен предвид опита му като народен представител и председател на Комисията по бюджет и финанси в 47-ото Народно събрание, предаде "Капитал".

 

Финансистът се оказа с държавен пост само няколко дни, след като партията на Слави Трифонов се провали на изборите на 2 октомври и не влезе в парламента.

 

От МФ казаха, че Каримански е получил поста предвид началото на работата на 48-ото Народно събрание и предишния му опит като депутат и като председател на бюджетната комисия в предишния парламент.

 

Опитът на Каримански като народен представител е по-малко от година – от април до май 2021 г. в 45-ото НС, от юли до септември 2021 г. в 46-ото НС и от декември 2021 г. до август 2022 г в 47-ото НС. Той е бил председател на комисията по бюджет и финанси в последните два парламента. Каримански беше кандидат за депутат на ИТН и на изборите на 2 октомври, но партията не влезе в 48-ото Народно събрание. 

 

През април Любомир Каримански не бе избран за управител на Българската народна банка, след като "Продължаваме промяната" твърдо отказа да подкрепи кандидатурата му и в крайна сметка "за" нея гласуваха само ИТН и ДПС, а ГЕРБ се ослушаха.

 
За пореден път служебният кабинет на президента Румен Радев назначава човек от "Има такъв народ". През август Теодора Генчовска, която заемаше поста на външен министър в кабинета Петков, беше назначена като служебен зам.-министър на отбраната в екипа на Димитър Стоянов.

 

Друг кадър от партията на Слави Трифонов - Велислава Петрова, запази поста си на заместник-министър в Министерството на външните работи. Тя беше предложена за позицията от квотата на "Има такъв народ" и беше част от екипа на Генчовска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3238 |07.10.2022 Любомир Стефанов: По-скоро страната отива към нови избори, политиците не са си научили уроците . 4| 5490 |06.10.2022 Любомир Аламанов: Едни павета не могат да подредят, тръгнали държава да управляват . 0| 3049 |02.10.2022 Любомир Стефанов: Партиите не успяха да надскочат себе си . 1| 26416 |30.09.2022 Любомир Аламанов: Добра новина: Вече нищо не зависи от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads