Реклама / Ads
5| 5655 |03.02.2011 НОВИНИ

Недим Геджев ще сезира главния прокурор за извънредна конференция

.
Председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет (ВМДС) Недим Генджев заяви, че няма да присъства на извънредната конференция за избор на духовен лидер на мюсюлманите в България.
 

„Още утре ще сезираме главния прокурор", каза Генджев, когото открихме в сградата на Главното мюфтийство и допълни, че в момента се подготвя документацията и има много сериозни аргументи.

По думите му, извънредната конференция е незаконна, тъй като е свикана от името на незаконния ръководен орган на мюсюлманите. Недим Генджев допълни, че е 100% убеден, че на голяма част от хората е платено, за да се подпишат под искането за свикване на извънредна конференция. Така той обяснява събраните над 213 хил. подписа.

„На тази конференция ще отидат активистите на ДПС, общински представители и кметове от структурите на ДПС", обясни Недим Генджев. Председателят на ВМДС посочи, че в момента има около 17 досъдебни производства срещу „селски кметове", които са се представили за имами и са гласували по време на избора на Мустафа Алиш Хаджи за главен мюфтия. Той е избран за главен мюфтия през 2008 година, на конференция, която е нелегитимна и е проведена с фалшив устав.

САС заличи тази конференция именно, защото е проведена по този начин, припомни Недим Генджев. През 2009 г. отново е проведена нелегитимна конференция от нелегитимния главен мюфтия, поради което не може да бъде регистрирана, допълни председателят на ВМДС.

Той подчерта, че „България не е нито Патагония, нито Турция" и допълни, че страната ни е членка на ЕС и законите трябва да се спазват.

„Някаква групичка хора се събират. На всеки може да му скимне да прави конференция", коментира Генджев.
Той запита от къде Мустафа Алиш Хаджи има пари да купи 3 апартамента в центъра на Истанбул, в които живее семейството му. По думите на Генджев, Мустафа Алиш Хаджи е изпратен от премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който иска да наложи влиянието си над българските мюсюлмани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4755 |03.02.2011 К.Пенчев атакува Закона за личните данни, сезира КС . 7| 6216 |12.01.2011 Прокурор отървал Големия Маргин от дело за наркотици . 71| 12584 |27.12.2010 Окръжен прокурор черпи 100 магистрати в луксозен хотел . 21| 4955 |10.12.2010 Червените пак подхващат Цветанов, дават го на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads