Реклама / Ads
0| 10214 |04.03.2022 НОВИНИ

Немското разузнаване: Путин обсажда Киев, той ще унищожи града

.
Германските медии съобщават, че експерти от Федералната разузнавателна служба (BND) и Бундесвера ежедневно анализират движението на руските войски и съпротивата на украинските въоръжени сили. Прогнозите на германските тайни служби за евентуалния по-нататъшен ход на войната не са много оптимистични, посочва ARD. Според германските кръгове по сигурността Москва възнамерява да поеме контрола над Източна Украйна възможно най-скоро, да превземе и унижощи град Киев.
 

Германското разузнаване има данни, че най-кървавата фаза на войната тепърва предстои. Военните на Путин все още не са използвали някои от оръжейните системи в своя арсенал, а някои части, готови на границата, все още не са използвани, според BND.


В момента няма доказателства, че агресивна руска война би застрашила властта и влиянието на Путин. Напротив: хората около него все още са лоялни към президента, твърдят източници на BND. Спекулациите за здравето на Путин, според средите на сигурността, не помагат и няма конкретни доказателства за болестта.


Има обаче доказателства, че руският лидер се оттегля през последните месеци, заявявайки, че основно е чел исторически и идеологически писания и е написал свои собствени трактати. Той почти спря да се занимава с въпроси на вътрешната и икономическата политика.


Според германските кръгове за сигурност след седмица на война руските загуби със сигурност са много по-големи от официалните данни за 500 убити и 1600 ранени войници. Разочарованието в руската армия е голямо, допуснати са логистични грешки, а доставката на храна, бензин и боеприпаси не върви гладко. Според източници от германската сигурност докладите за разочарован военен персонал се считат за достоверни.


В първата вълна от атаки, предимно неопитни, бяха разположени млади войници, които често служат в армията. Вероятно умишлено, казват германските експерти по сигурността,пише Дойче веле.


Тактиката може да бъде, че тези части могат дори да бъдат пожертвани, за да се изтощи първоначално украинската армия. След това ще бъдат разположени нови, по-добре оборудвани и много по-опитни части, например за създаване на обсадни пръстени около градовете, като се очаква, според BND, столицата Киев в крайна сметка да бъде окупирана. Кога ще стане това не е ясно. Това може да бъде предшествано от продължителна военна обсада на града, с катастрофални последици за населението и срив в доставките на питейна вода, храна и електричество.


При такъв сценарий руските военни биха могли да създадат хуманитарен коридор, успоредно с призив към цивилните да напуснат града безопасно.


В най-лошия случай московските войски ще видят останалите хора като вражески бойци и ще реагират съответно.


Подобно на първата чеченска война в средата на 90-те години на миналия век, при която столицата Грозни беше до голяма степен разрушена, съобщи германското разузнаване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3119 |04.03.2022 Путин е още доктор хонорис кауза на Великотърновския университет . 0| 3511 |04.03.2022 Порошенко: Не вярвайте на Путин и не се страхувайте от него! . 0| 17242 |04.03.2022 Ивайло ”Нойзи” Цветков за скандала на Шипка: Путинофилско безобразие . 0| 3886 |04.03.2022 Американският сенатор Линдзи Греъм призова за убийство на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads