Реклама / Ads
12| 12580 |04.07.2017 НОВИНИ

Ненчев за изтребителите: На кого ще разчитаме при война - на НАТО или на неутрална Швеция?

.
Николай Ненчев
„Не купуваме самолети, а сигурност. Това е геостратегически избор на страната ни. Грипен са с по-слаби технически характеристики. Ф-16 е по-добрият самолет. С такива са всички наши съседи. Много по-добре за пилотите ни е да се обучат да летят с Ф-16. Не дай си Боже, ако нещо се случи и се задейства Член 5 на кого разчитаме - на нашите съюзници или на неутрална Швеция?“.
 
Това заяви пред bTV бившият военен министър Николай Ненчев, коментирайки избора на нов изтребител за българските ВВС.

Ненчев коментира и днешното си явяване в съда. Надявам се днес в съда да възтържествува справедливостта. Днес се надявам в зала да дойде и президентът Радев, който да признае фактите. Това каза бившият министър на отбраната Николай Ненчев .

По думите му най-страшното обвинение срещу него е, че е застрашил живота на български пилоти. „Най-голямата болка на обвинителите е, че съм ощетил руската страна с избора си за ремонт и поддръжката на самолетите ни за сметка на Полша“. Ненчев цитира заключенията от доклад, които отхвърлят обвиненията срещу него. Нещо повече, под тези документи от 2015 г. се е подписал лично Румен Радев. Той ми благодари за усилията и разрешаването на съществуващите проблеми и намаляване на зависимостта на страната от Русия и подобряване на сигурността на авиацията ни.

Николай Ненчев коментира отношенията си с Румен Радев и изострянето им. „По този въпрос трябва да разделим периода на Румен Радев преди Решетников и Румен Радев след Решетников. Аз не намирам друго основание. Този процес се превръща във фарс.

Аз съм спасил авиацията през времето, в което съм бил министър. Днес Радев или трябва да признае фактите или да се отрече от думите си“. „Комисията за изтребителите си върши перфектно работата. Аз не бих допуснал този скандал да се случи. Трябваше да финализираме тази сделка към началото на тази година, както се и случи. Добре е в този случай решението да бъде взето от действащо правителстяво и парламент. Има един съществена факт, който се пропуска - имаше много категорична съпротива в института, че нещо с този проект не е наред и лично от проф. Тагарев, който е смятан за изключително добър професионалист. Този експерт, който се произнесе беше отстранен. Герджиков призна, че президентът е казал, че този проект трябва да се придвижи бързо. Радев е имал пряка интервенция. Аз настоявам анкетната комисия да проучи мотивите за отстраняването на проф. Тагарев“, подчерта Ненчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5665 |30.06.2017 Румен Радев ще свидетелства по делото срещу Ненчев . 1| 5938 |20.06.2017 Ненчев: Спечелих делото срещу медиите на Пеевски за клевета . 0| 9083 |19.06.2017 Полицаят, срещу когото организираха убийство: Майката на детето ми го изведе незаконно . 3| 6133 |11.06.2017 Московски: Нямаме сантимент да покриваме когото и да е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads