Реклама / Ads
12| 10710 |07.01.2020 НОВИНИ

Нено и другите отговорни за водния режим прехвърлят топката на Борисов

.
Нено Димов, екоминистър, отказва да подаде оставка заради водната криза в Перник. Основният проблем в Перник е въпросът на лошото управление на ВиК дружеството, авторитетно се защитава Нено по БНТ.
 

Регионалният министър Петя Аврамова дори не коментира подобен вариант, толкова сигурна се чувства на поста си. Макар именно нейното ведомство да е главният отговорник за (не)работата на пернишкото ВиК.

 

Заместникът на Аврамова – Николай Нанков, който бе министър до катастрофата с 20 жертви край Своге, също не намеква дори, че има вина за Пернишката трагедия. А има огромна вина, защото още през 2017 г. е давал клетви и обещания, че всичко ще е ОК до края на 2018 г, но нищо не е наред.





Лиляна Павлова се е скрила в Европейската инвестиционна банка и не обелва дума за похарчените 32 милиона още през 2016 г, както и за твърденията й, че с язовир „Студена“ всичко е на шест.

 

Но все пак някой трябва да поеме вината и да хвърли оставка, дори само заради театрото и ожаднелите за малко справедливост жители на страната.

 

Писано е, но пак ще повторя как стоят нещата със собствеността на ВиК – Перник:

 

Държавата представлявана от МРРБ държи 2091 дяла - 51%

Община Перник 1394 дяла - 34%

Община Радомир 328 дяла - 8%

Община Брезник 123 дяла - 3%

Община Трън 82 дяла - 2%

Община Земен 123 дяла - 2%

 

Тези субекти са собственици, те са заинтересованите страни дружеството да функционира правилно. Но това не се случва.

 

Най-логично и по закон Нено, Петя, Николайчо и Лилето трябва да напуснат топлите си местенца и да заминат в топлите страни, където да харчат спестеното. Те обаче отказват и излиза, че за да има все пак поне един отговорен, ще трябва премиерът Борисов да изпълни тази роля.

 

Странна ситуация, при положение, че задълженията на министрите са описани ясно в Правилника на Министерски съвет.






Със сигурност на Борисов и през ум не му е минавало, че от Перник, от един язовир и едно ВиК може да се появи най-голямата заплаха за кабинета му. Пък и не му е до това, като знае, че в сряда ще се пържи на два силни огъня – в София идва помощник държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл. Същият ден премиерът ще се срещне в Турция с президентите Путин и Ердоган за откриване на първия участък от газопровода „Турски поток“. Епична програма, но както историята учи - малкото камъче понякога обръща колата...

 

Весела Колчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3665 |06.01.2020 Папата: Отхвърлете ”бога на парите”, служете на другите . 13| 25526 |02.01.2020 Новогодишното шоу на Слави Трифонов бие по рейтинг всички предавания по другите телевизии . 10| 7839 |22.12.2019 Андрей Слабаков: 6000 евро е заплатата на един европейски депутат, другите са за сътрудници . 14| 10416 |15.12.2019 Проф. Ганчо Ганчев: Икономически изоставаме тотално от Румъния и другите в Източна Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads