Реклама / Ads
0| 4747 |26.12.2021 НОВИНИ

Играйте тези игри в коледната нощ

.
Източник: БГНЕС
Децата са си вкъщи, навън става все по-студено, а коледните празниците наближават. Това е идеалното време да прекарате повече време заедно и да се забавлявате със семейството си. Време е да разнообразите обичайния коледен сценарий. Предлагаме ви няколко семейни коледни игри, интересни както за малки, така и за големи.
 

Коледно рисуване със затворени очи

 

Опитайте се да рисувате със затворени очи по дадена коледна тема, например снежен човек или Дядо Коледа. Очаквайте много забавни резултати, когато отворите очи!

 

Допълни коледната рисунка

 

Всеки участник получава по един лист, върху който за определено време да рисува. След това всички разменят листите си и продължават рисунката на другия. Така заедно можете да създадете няколко красиви коледни рисунки.

 

Коледни думи

 

На всеки участник се дават букви. Целта е всеки да изпише коледни думи от зададените букви. Печели този с най-много правилно изписани коледни думи. Може да се играе за определено време, както и на отбори.

 

Коледна приказка

 

Първият участник казва едно изречение, а следващите допълват, докато се получи коледна история. Друг вариант на играта е с предварително зададени коледни думички, например: дядо Коледа, елха, подаръци, сняг, шейна, семейство, коледна вечеря и т.н. Всички участници заедно измислят коледна приказка, използвайки тези думи.

 

Елхови късмети

 

За тази игра ви е нужна малко предварителна подготовка. Между играчките на елхата скрийте и малки свитъци със забавни коледни късмети и пожелания. След празничната вечеря е време всеки да потърси своето късметче от елхата. Колкото повече участници има, толкова по-забавно.

 

Коледна замръзванка

 

Пуснете коледна музика и танцувайте. В даден момент спрете музиката и всеки трябва да „замръзне“ в последната поза, в която е бил и да се задържи така, докато музиката не започне отново.

 

Коледен музикален стол

 

Още една добре позната игра може да се превърне в коледна. Наредете в кръг няколко стола – с един по-малко от участниците в играта. Пуснете коледна музика, на която да танцувате около столовете. Когато музиката спре, всеки участник трябва си намери стол и да седне. Ако не успее, отпада от играта и махате един стол. Играта продължава докато не остане един победител.

 

Какво знаеш за Коледа?

 

Изпитайте познанията си с игра на коледни категории. Ако децата са по-големи, можете да вземете по един лист и да го разделите на колкото категории се сетите – коледна храна, коледни филми, коледни песни, коледни традиции, коледна украса, коледни герои и други. Целта е за 1 минута да напишете колкото се може повече неща във всяка графа. След това всеки участник прочита думите си. Ако не е написал нищо в дадена графа, получава 0 точки, ако двама или повече участници са написали една и съща дума, получават по 5 точки, а ако е написал дума, за която никой друг участник не се е сетил, получава 10 точки. Печели този, който е събрал най-много точки.

 

Коледен лов на съкровища

 

Скрийте малки подаръчета на различни места вкъщи. Нарисувайте карта на дома ви, като отбележите къде се намира всяко подаръче, и я дайте на децата си. Нека се опитат да се ориентират по картата и да намерят малките коледни съкровища. Вместо карта, можете да измислите лесни и забавни насоки къде са скрити подаръчетата, а ако са в рими, ще е още по-интересно за децата.

 

Открий подаръка

 

Предварително опаковайте подарък (нещо малко като коледна играчка или бонбон, или ръкавички) в няколко различни по размер кутии, които влизат една в друга. Първият участник разопакова подаръка и подава по-малката кутия вътре на следващия участник. И така докато някой не разопакова истинския подарък, който си остава за него. A, за да е по-интересно, може да разопаковате подаръците без ръце.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9842 |23.12.2021 Слави към Дилов-син: Бивш ми приятелю, пиша тези думи, защото ме е срам . 3| 3821 |11.12.2021 Мика Зайкова: Харесвам тези момчета, на Кирил Петков ще му е много трудно . 2| 4013 |09.12.2021 Елена Йончева пред Давид Сасоли: Тези, които убиха медиите в България, сега спекулират с медийната свобода – Брюксел не трябва да го допуска . 14| 3023 |07.12.2021 САЩ ще бойкотират Олимпийските игри в Пекин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads