Реклама / Ads
0| 3768 |17.07.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 144: Нови удари по Одеса, Днепр и Славянск, Русия подготвя следваща фаза за настъпление в Украйна.

.
Одеса
В момента Русия се подготвя за следващата фаза на настъпателни действия в Украйна. Това заяви Вадим Скибицкий, представител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, цитиран от ”Укринформ”.
 

Скибицки каза, че според предварителната информация, министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е посетил група руски войски и според оценката на украинското военно разузнаване командирите са му докладвали за по-нататъшните планирани действия и провеждането на "операцията", както и резултатите от предприетите мерки.


"Според някои източници, той дори е връчил награди на генералите и офицерите, които са се отличили най-много в тази "операция". Но ние трябва да проверим информацията, защото е важно да знаем със сигурност къде е бил той, кой му е докладвал и съответно като военно разузнаване трябва да знаем какви въпроси са повдигнати, какви планове и намерения са били обсъждани по време на това среща", каза Скибицки.


На въпрос за предполагаемия край на оперативната пауза на Руската федерация в Донбас Скибицки каза, че разузнаването е регистрирало определена активност на противника.


"В същото време има не само ракетни удари, които се нанасят от въздуха и от морето. Виждаме обстрели по цялата линия на съприкосновение, по цялата линия на фронта. Активно се използва тактическа авиация и ударни хеликоптери. има известна активизация на противника по цялата фронтова линия", каза Скибицкий.


Припомняме, че Шойгу нареди да се засилят операциите във всички оперативни зони и е дал указания да се елиминира възможността украинските въоръжени сили да нанесат масирани ракетни удари по градове в Донбас и други региони.


Това съобщиха днес от руското Министерство на отбраната, предоставяйки информация за направена инспекция от страна на Шойгу на групировката войски в Украйна. Указанията на министъра са насочени към руските военни групировки "Юг" и "Център".


Руската армия нанася предимно ракетни удари по украински градове, включително и по такива, които не са били обект на масирана атака до този момент. Такъв е случаят с удара по град Виница в централната част на Украйна за първи път от началото на войната. Тази нощ ракети удариха Одеса, Днепр и Славянск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3162 |16.07.2022 Театралите плашат със стачка в началото на новия творчески сезон . 0| 17426 |16.07.2022 ”Новая газета. Европа”: Новият бог на войната е HIMARS; гори настъплението на Путин в Украйна . 0| 2855 |16.07.2022 1113 са новите случаи на коронавирус, шестима са починали . 0| 3612 |15.07.2022 Проф. Стоянович: Сред днешните водачи не виждам лидери. Нямат маята да поведат хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads