Реклама / Ads
1| 3218 |20.01.2023 НОВИНИ

NEXO проговориха: Сътрудничим напълно на разследванията на правителството на САЩ от първия ден

.
Източник: личен архив
Сътрудничим напълно на разследванията на правителството на САЩ от първия ден. Федералните регулатори на САЩ не твърдят, че Nexo е участвал в измама или подвеждащи бизнес практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на Nexo. Това се казва в официално съобщение до медиите от компанията.
 

Ето какво още се съобщава в писмото:

 

"Доволни сме от тази единна резолюция, която недвусмислено слага край на всички спекулации около отношенията на Nexo със Съединените щати. Вече можем да се съсредоточим върху това, което правим най-добре – да изграждаме безпроблемни финансови решения за нашата световна публика".

 

Благодарим на участващите комисари за тяхното време, усилия и отдаденост в това, което смятат, че е в най-добрия интерес на техните избиратели и в съответствие с американските ценности за прозрачност, финансова свобода и придържане към най-високите професионални и правни стандарти, които са изградили тази велика нация и с която Nexo е дълбоко свързан.

 

Благодарни сме на нашите правни съветници в Schulte Roth and Zabel LLP за улесняването на най-конструктивния диалог с федералните и щатските регулаторни органи на САЩ, както и с офиса на главния прокурор на Ню Йорк, които ни помогнаха да осигурим този най-благоприятен изход.

 

Nexo вярва, че компанията е призната за това, което наистина е – пионер, като Uber и Airbnb, предоставящ пробивни решения в динамична среда. Тъй като иноваторите не се вписват напълно в съществуващите разпоредби, конструктивният диалог за подобряване на преобладаващите регулаторни рамки е от първостепенно значение.

“Ние сме уверени, че скоро ще се появи по-ясна регулаторна среда и компании като Nexo ще могат да предложат продукти, създаващи стойност, в Съединените щати по съвместим начин, а САЩ допълнително ще затвърдят позицията си на световен двигател на иновациите.

 

Nexo сътрудничи напълно на разследванията на правителството на САЩ от първия ден. Тези резолюции са върхът на почти две години работа и ясно показват, че Nexo не е проблем, а част от решението.


Това също е продължение на философията на Nexo за изграждане на стабилен и устойчив бизнес модел, който е издържал изпитанието на времето и е част от неговата отдаденост и непоколебим ангажимент да поддържа най-високите стандарти по отношение на спазването на неговите регулаторни и KYC/AML/ Задължения на CTF, защита на клиенти и инвеститори и осигуряване на финансова стабилност и растеж на своите операции и индустрията като цяло.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3177 |20.01.2023 Временната комисия за NEXO ще изслуша шефа на БНБ и финансовия министър . 4| 3188 |19.01.2023 Гешев отговаря за Nexo пред правната комисия в НС . 6| 3137 |19.01.2023 Гешев в НС за Nexo: Прокуратурата не действа целенасочено . 7| 9191 |18.01.2023 Вижте какво иска Главният прокурор на Ню Йорк за Nexo

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads