Реклама / Ads
0| 3519 |09.03.2020 НОВИНИ

Няма доказани нови случаи на коронавирус у нас

.
Редовен брифинг на оперативния щаб
Няма доказани нови случаи на коронавирус у нас. Това заяви по време на брифинг пред ВМА шефът на болницата и началник на оперативния щаб за коронавируса проф. Мутафчийски.
 

По думите му продължава вземането и изследването на проби, като в Плевен те са много - 84, а в Габрово - 47. Тези проби едва ли ще бъдат готови в рамките на това денонощие, уточни той.

 

27-те проби от ВМА са отрицателни.

 

В Габрово  и Плевен няма промяна в здравословното състояние на пациентите. То е подобряващо се, уточни проф. Мутафчийски.

 

По-сериозен ръст на заболелите има в Иран, Германия, Франция и Италия.

Днес денят беше доста интензивен, както за правителството, така и за щаба, посочи той. Обменени бяха мнения на различните държави какви са мерките каквито се предприемат в конферентна връзка, припомни той.

 

По думите му солидарността е много важна в такива моменти. Съкращаването на времето за идентифицирането на случаите е един от големите проблеми, които беше обсъден, каза проф. Мутафчийски.

 

Има промяна в препоръките за пътуванията в Италия. Днес външно министерство е повишило риска от пътуванията към Италия, стана ясно по време на брифинга.

 

Избягвайте ненужните пътувания към рискови дестинации. Командировки, които могат да се спестят, да бъдат спестени, призова проф. Мутафчийски. Габрово и Плевен станаха модел, по който ще се развиват нещата и в другите градове, когато бъдат установени положителни резултати. В големите европейски държави броят на случаите нараства. Удовлетворителното е, че колегите посрещнаха спокойно положителните случаи на коронавирус. Много бързо установихме контактните и за 24 часа бяха взети повече от 250 проби, заяви доц. Ангел Кунчев. Нашата цел е да направим така, че колкото може по-малко хора да се заразят, но другата ни цел да е на "счупим" икономиката и после да трябва две - три години да се възстановяваме, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4486 |08.03.2020 Делян Добрев: Може да се връщат пари на потребители, но няма смисъл . 4| 5268 |08.03.2020 Д-р Гергана Николова: Очаквахме го. Нямаше как коронавирусът да ни подмине . 27| 4508 |07.03.2020 Д-р Меджидиев: С катерене по прозорците няма да се постигнат исканията на сестрите . 12| 3788 |07.03.2020 От кризисния щаб: Все още няма случай на коронавирус у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads