Реклама / Ads
0| 2743 |23.08.2022 НОВИНИ

Няма опасност да останем без зимно почистване, уверява регионалният министър

.
Арх. Иван Шишков Източник: стопкадър, Нова телевизия
Няма опасност България да остане без зимно почистване на пътища, дори и при засилване на финансовата криза. Това увери в ефира на Нова телевизия служебният регионален министър арх. Иван Шишков.
 

„Старото ръководство на АПИ не си беше направило труда да направи каквото и да било по тази тема“, заяви той и допълни, че се очакват оферти от фирмите, които биха желали да изпълняват тези дейности.

 

Шишков коментира и ремонтите на пътища: „Бяха организирани едни конкурси за текущи ремонти за три години. КЗК веднъж ги отмени и те бяха направени втори път, но отново ще бъдат проверявани. Моите съмнения са, че бившето ръководство на АПИ е искало да постави държавата в положение, в което да няма никакъв друг избор, освен да се удължат за втори път старите договори“.

 

Министърът на регионалното развитие изрази увереност, че властта и строителният бранш ще постигнат споразумение за поддръжката на пътищата. Според него работата на въпросните фирми зависи изцяло от подхода на държавата и тя трябва да определи точни правила, които да се следват при извършването на основните и текущи ремонти.

 

Арх. Иван Шишков заяви, че служебният кабинет планира да направи анализ, в който предстоящите ремонти на пътища да бъдат разделени на три групи - основни, текущи и такива, за които не е ясно към коя от двете предходни групи принадлежат. Въпросната разбивка ще бъде предоставена на следващото Народно събрание.

 

„Бях неприятно изненадан от факта, че там, където можеше да се плаща - за „Хемус“ 1, 2 и 3 и други инфраструктурни проекти, всъщност не е плащано. Така, на практика, за седем месеца там нищо не е строено“, каза още регионалният министър.

 

Той увери, че държавата ще помогне на потърпевшите от пороя в Карлово със средства от Фонда за бедствия и аварии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3114 |22.08.2022 Рибарски, ПП: Беше ни дадено само едно решение - “Газпром”. Но няма да даде резултат . 0| 3172 |22.08.2022 Енергийният министър: Преговори с ”Газпром” ще има, но няма да са лесни . 0| 2840 |22.08.2022 Петър Витанов: Опитът правителството да бъде брандирано като анти-БСП няма да донесе успех на партията . 0| 2768 |22.08.2022 Дъж и гръмотевици и днес, но слънцето няма да ни подмине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads