Реклама / Ads
5| 2862 |23.02.2022 НОВИНИ

Няма политически натиск за отмяната на COVID мерките, увещава Радка Аргирова

.
Няма политически натиск зад решението на правителството да облекчи COVID мерките и постепенно да премахне зеления сертификат. Всяка стъпка от отпадането на ограниченията ще зависи от постигнатите резултати.
 

Това стана ясно от думите на д-р Радка Аргирова, съветник на премиера Кирил Петков.

 

Уверението, че не политически натиск стои зад решението на властите у нас по отношение на противоепидемичните мерки дойде заради критики, че зеленият сертификат се премахва заради протестите на партия “Възраждане”. Днес в 11 ч. ще има втора такава демонстрация, въпреки разхлабването на ограниченията. 

 

“Всички заедно посъветвахме премиера Кирил Петков за плана за отпадане на мерките след много сериозно наблюдение и анализ на всички данни. Тенденцията за намаляване на броя на заразените е на лице. Всяка следваща стъпка ще се взима тогава, когато предната е дала резултат“, каза Аргирова.

 

На въпрос как протича работата на работната група за мерките срещу COVID-19 Аргирова коментира, че първата среща и била провалена, а на втората са присъствали едва двама от 7 души, представители на партия "Възраждане“.

 

“Те искат отмяна на зеления сертификат, но това са хора, които никога не са виждали болен. Те са в кабинети, не са виждали какво става със здравната система в тези месеци“, каза Аргирова.

 

“Когато завърши заседанието ни, представителите на "Възраждане“ казаха, че все пак трябва да организираме ваксинационната кампания, след като им показахме данните за ваксините. Знаем какви са исканията им, но видяхме добре, че при тези цифри и тенденции не можем веднага да махнем зеления сертификат и затова се решихме на този многостъпков модел с изричното утвърждаване, че трябва да се прави анализ на всяка стъпка“, каза Аргирова.

 

Тя допълни, че вече е започнала важна комуникационна стратегия сред личните лекари, която цели да премахне дезинформацията и фалшивите новини за ваксините.

 

“Трябва още поне 10% от хората да се ваксинират и да се продължи намаляването на заетостта на интензивните легла“, каза Аргирова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3030 |23.02.2022 Гореща точка: Украйна. Среща между Байдън и Путин няма да има . 6| 4587 |22.02.2022 Георги Атанасов: Нищо чудно да има избори наесен. ГЕРБ ще натиска газта да се върне на власт . 1| 2855 |22.02.2022 Адв. Ивайло Дерменджиев: Съдебната администрация няма огромно желание да се реформира . 8| 2787 |22.02.2022 Русия няма да праща войски в Източна Украйна “засега”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads