Реклама / Ads
18| 16263 |01.06.2020 НОВИНИ

Николай Радулов за списъка: Подготвят следващ арест на бизнесмен, който не е със съмнителна биография

.
Експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР Николай Радулов смята, че с публикуването на списъка с различни суми, написани срещу бизнесмени, открит в офиса на братя Бобокови, прокуратурата ни подготвя за следващ арест на бизнесмен. Но той няма да е с толкова съмнителна биография.
 

"Тази бележка е мистериозна само защото се появява по мистериозен начин - прави се обиск, и в един момент се появява тази бележка. Според мен такива бележки всеки бизнесмен в България си е водил. Това зависи от ценностната система на човека. Богатите имат малко по-различна ценностна система. Те се интересуват кой колко пари има от тези, с които се сравняват. Една такава бележка означава, че може би Бобоков се е опитвал да разбере кой е по-напред от него в бизнеса и кой е под него. Тези хора си мислят, че този, който има повече пари от тях, е по-умен от другите. Разговарял съм с бизнесмени, споделял съм го това мое мнение с учудване и те казват: "Ами да, това е вярно. Щом има повече пари от мене, значи е по-умен от мен", коментира той пред bTV.


"Това показва и че колкото и пари имаш повече, все се забъркваш в някакви каши, за да изкараш не със 100 лева повече, а със 100 милиона. Мисля, че този списък е някъде от около 2000 г., съдейки по живите хора. Мисля също, че тези записки са и плод на слуховете, които се носят в обществото. Например, Любен Гоцев, имайки 30 милиона според тази бележка, аз мисля, че това е нереално и не е честно спрямо него. Не бих казал, че има такива пари. От къде ще ги има, той е бил цял живот държавен чиновник. Тази бележка е запазена само, защото е на гърба на някоя снимка, която явно има сантиментална стойност за човека, който я е писал. Някой път ти хрумва нещо и започваш да пишеш нещо, върху каквото и да е, аз съм писал и върху документ, защото само той ми е бил под ръка", каза още Радулов.


"Ако ме питате защо се появява този списък, това е предположение кой колко кеш пари има, а не вкарани в някакви бизнеси и собствености. Появяването на списъка подчертава основната концепция днес на прокуратурата - че богатите са лоши. Поставяйки в един списък престъпници, някои от които са разстреляни, и почтени бизнесмени, искат да покажат, че тяхното преследване от тук нататък е защото те по принцип са престъпници. Че част от парите на част от тези хора наистина не са спечелени по честен път. Но ако ги сложим всички под един знаменател, това не говори добре за държавата, защото държавата е позволила това да се случи", смята експертът.


"Усеща се, че като се подаде този списък и други списъци след това, това ще отвлече вниманието от редица арести, които първо се извършват, а след това се събират доказателства. Тоест, ние сме го арестували тоя щото има 300 милиона, няма как да ги натрупа по нормален начин, не ни съдете. Това е по-скоро PR-акция, но аз мисля, че ни подготвят за следващ арест на бизнесмен, който не е с толкова съмнителна биография като г-н Божков, например", заяви Радулов.


"Често се случват такива арести - шумно прокламирани, с много снимки и видеа. След това доказателствата като не издържат в съда, кротичко ги пускат от задната врата на ареста. Видяхте какво се случи с Арабаджиеви", смята бившият главен секретар на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 23539 |28.05.2020 Николай Марков: Има сигнали за договорен трети опит за връщане на бял кон след принудително поредно прекъсване на мандата . 11| 9253 |27.05.2020 Николай Радулов: Много въпроси възникват около заловения наркотик в Студентски град . 0| 15150 |21.05.2020 Николай Марков: 85% от ”Лични охрани” в НСО имаха взаимоотношения с криминални лица . 0| 9620 |20.05.2020 Николай Марков: Борисов е обикновен заложник, няма качества да бъде друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads