Реклама / Ads
16| 2487 |19.07.2024 НОВИНИ

Николай Слатински: И при демокрацията не може всичко да е позволено - да се сеят рашистки възгледи

.
"Един организъм е жив и жизнен, когато неговите клетки са здрави. Не може в името на плурализма организмът да приема спокойно, без борба и ракови клетки в себе си! Това не е плурализъм - това е ритуално самоубийство! И при демокрацията не може всичко да бъде позволено - говоря за онова, което я разрушава, което я унищожава, което я ненавижда, което сее фашистки, рашистки, расистки, човеконенавистнически възгледи!".
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Пращам на добър приятел снимка на тази утайка на Европа, макар че ми иде да използвам, с извинение, не утайка, а друга дума, характеризираща онова, което обикновено изплува на повърхността...







А приятелят ми пише:


- Не са виновни тези ... (пропускам точната му дума все пак) на снимката, а онези, които са ги допуснали на срещата на върха в луксозния дворец!


И които, например, както Шолц през юли и Макрон през август, ще се прегръщат в Белград любострастно с Вучич заради пустия му литий и с широко затворени очи за безчинствата на този авторитарен антиевропеец.


Бедна, бедна Европо...


Накъде си тръгнала и какво те чака!?
...


Тоталитарните общества, диктатурите не допускат опозиция различна от назначената от репресивната власт.


А демокрацията позволява и на най-гадни нейни рушители да се ползват от демократичността ѝ.


Един организъм е жив и жизнен, когато неговите клетки са здрави. Не може в името на плурализма организмът да приема спокойно, без борба и ракови клетки в себе си!


Това не е плурализъм - това е ритуално самоубийство!







Демокрацията ще загине вероятно поради собствената си глупост! Или поради собственото си безхаберие към себе си...


И при демокрацията не може всичко да бъде позволено - говоря за онова, което я разрушава, което я унищожава, което я ненавижда, което сее фашистки, рашистки, расистки, човеконенавистнически възгледи!


...


На снимката: Орбан, РР и Вучич плюс азербайджанският президент Алиев в двореца Бленхайм в южната част на Англия, по време на срещата на върха на Европейската политическа общност.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2242 |19.07.2024 Израел планира да мобилизира хиляди ултраортодоксални евреи . 0| 3161 |19.07.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Модерно предградие“ . 2| 2212 |19.07.2024 Запрянов: Военният Шенген касае граничните процедури при преминаваме на съюзни войски през наша територия . 3| 2258 |19.07.2024 Депутатите задължиха кабинета да осигури средства в помощ на пострадалите от пожарите /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads