Реклама / Ads
6| 5416 |06.08.2024 НОВИНИ

Проф. Николай Слатински: Много скоро Воюваща Украйна ще стане настояще за България. Не се съмнявайте в това!

.
Проф. Николай Слатински
"Всеки, който преживява искрено и лично за Украйна и следи какво се случва с тази многострадална държава, изпитва много силен шок от нелепата, абсурдна, гротескна и да го кажем направо – подла спрямо Украйна – пресконференция на освободените руски политици - затворници. Разменените руски опозицонери коренно се различаваха от освобождаваните понякога украински пленници – руските опозиционери побягнаха от самолета директно на пресконференция, изглеждаха добре нахранени, прилично облечени, здрави и прави", пише проф. Слатински.
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

ЗА РУСКИТЕ ДЕМОКРАТИ...


УКРАЙНА ВЧЕРА Е БЪЛГАРИЯ ДНЕС.


УКРАЙНА ДНЕС Е БЪЛГАРИЯ УТРЕ!


Всеки, който преживява искрено и лично за Украйна и следи какво се случва с тази многострадална държава, изпитва много силен шок от нелепата, абсурдна, гротескна и да го кажем направо – подла спрямо Украйна – пресконференция на освободените руски политици - затворници.


Отдавна не бе нанасян толкова неочакван и безпричинен удар по болезнено наранените чувства и оголените до скъсване нерви на украинците...





Но подобна свирепа изненада можеше да сполети само онези, които са зле информирани за съвременното състояние на руските демократи.
Отново и отново ще кажа – руските демократи не са част от решението на проблема „Русия“, те са част от този проблем.


Аз избягвах да коментирам руските демократи, особено затворниците, защото в края на краищата те са опозиция на Путин и някои от тях са в неговия концлагер. Тази им роля и най-вече тяхната участ са категорично и изрично необходимо условие за мен да си мълча, да гълтам жаби и да стискам зъби.


По-долу ще споделя и за още едно свое самоналожено като принуда мълчание.


Сега ще кажа някои стаявани до този момент неща, защото с въпросната пресконференция чашата на търпението и възмущението ми преля.

 

Руските демократи, които сега са лицето, авангарда на опозицията в държавата-чудовище на Путин, като поколение нямат нищо общо с онези малцина смели, несломими демократи, минали през костотрошачката на съветската репресивна система.


⁕ Сегашните руски демократи или поне твърде голяма част от тях, имаха първи непозволителен инцест - с клептоманската шайка около „семейството“, „бандата на Елцин“, стиснала Русия за гушата и разграбила в количества от стотици билиони долари и десетки трилиони рубли националното богатство на държавата. Само заради до голяма степен фасадната демокрация, която бе градена тогава, прохождащите по онова време руски демократи влязоха в користен и безпринципен съюз с грабителските орди, отдали се на оргията за плячкосване, и си затваряха широко очите за това, което се прави и присвоява.


⁕ Сегашните руски демократи или поне твърде голяма част от тях, имаха втори непозволителен инцест – с временно заместващия на президентския пост Медведев, който в наши дни деградира в алкохолик, сеещ кошмарни заплахи за ядрен апокалипсис. Бяха направени користно и безпринципно серия от копромиси зад площадното скандиране на продемократични, проевропейски лозунги.


⁕ Сегашните руски демократи или поне твърде голяма част от тях, имаха трети непозволителен инцест – с Путиновата експанзионистична мафия, когато бе анексиран чрез плячкосване Крим. Навални стана и остана неприлична дума за украинците само защото великоимперски им се изсмя в очите и подкрепи заграбването на Крим.


⁕ Сегашните руски демократи или поне твърде голяма част от тях, имат четвърти непозволителен инцест днес – с тотално полудялото от великоимперски шовинизъм и завоевателна агресия руско общество, превъртяло на тема „Русия е изключителна държава, държава – месия, държава с мисия, православна спасителка на християнската цивилизация, закрилница на онеправданите от вси страни, лидер на антизападния свят“.


Човек като мен, който чете тонове книги и други публикации, следи безброй предавания и подкастове, всичкото това за сегашните руски демократи или поне за твърде голяма част от тях не е никаква тайна зад седем печата.







Както каза един украински правозащитник, главното различие между руските демократи и Путин е в прическата... Те на тази потресаваща пресконференция, отбеляза пак той, се държаха като астронавти, обикаляли в пространството и кацнали най-сетне на Земята, която обаче междувременно се е превърнала в Планетата на маймуните, а те говорят без да знаят това и разправят някакви врели-некипели, абстрактни фрази без каквато и да било прилика с действителността.


Краят на войната не се вижда, даже може би всичко е само в началото, някъде около 1940-а година, като до 1945-а година има още много, ужасно много време...


Но край на Войната ще има и поне мен ме е страх да си мисля какво ще стане след Путин, ако до властта се доберат именно сегашните руски демократи.


Руските демократи или поне твърде голяма част от тях бленуват за все същата Русия, за която бълнува и Путин; но не само Путин, а прекомерно и прекалено огромна част от руския народ.


Русия на Путин е чудовище, защото в колосални проценти от населението страда от геополитически алкохолизъм, зависима е от геостратегическа пристрастеност към наркотика на имперското мислене. От този геополитически алкохолизъм, от тази геостратегическа нарко пристрастеност страдат и сегашните руски демократи или поне твърде голяма част от тях.


Досега си мълчах, да се повторя, защото все пак тези руски демократи (а други в Русия почти не са останали) са някаква опозиция на Путин.
Но ето, че те станаха инструмент в ръцете на Путин!


Путин показа на всички, че независимо от безчинствата му в Украйна, с него Западът се договаря.


Беше извършена размяна на руски опозиционери и правозащитници с решистки убийци и мерзавци.


Разменените руски опозицонери коренно се различаваха от освобождаваните понякога украински пленници – руските опозиционери побягнаха от самолета директно на пресконференция, изглеждаха добре нахранени, прилично облечени, здрави и прави.


Украинските освобождавани от дъжд на вятър пленници едва се държат на краката си, бледи, болнави, олекнали с 20-30 кг и отиват веднага да бъдат лекувани.


Освободени бяха само руснаци при тази сделка, но нито един украински политически затворник в Русия! Нито един!







Когато се разправят два криминални клана в Русия, тези разправии и договорки се наричат „разборки“. Е, Путин устрои разборки със Запада, върна си законно осъдените престъпници.


Утре Путин ще праща още повече убийци на Запад, защото Западът ще му ги връща щедро чрез поредна сделка.


Утре Путин ще вкарва в концлагери още повече опозиционери, защото ще ги използва безпроблемно като заложници и ще ги разменя за свои убийци.


Някой ще каже – ама Путин уби Навални!


Да, но Навални бе особен случай. Навални разкри канибалската корупция на Путин, направи го за смях с кичозните му супер, мега скъпи дворци. А за това при Путин се полага само едно – смърт!


Моята лична чаша на търпението и възмущението преля след тази пресконференция.


И това, за което предпочитах да си мълча, реших, че трябва да го кажа.


Казах частица от него...


Понеже сърцето ме боли за Украйна, понеже се моля за Украйна, понеже имам първи приятели в Украйна, понеже Украйна се бие и за България в момента, и за Европа, и за Запада, и за демократичния свят, не пиша за някои неща, които са моя болка от две-три десетилетия по отношение на Украйна.


Само накратко ще маркирам за какво засега мълча...


Мълча за пълното 30-годишно безхаберие на украинците спрямо колосалната заплаха идваща от Кремъл.


Украйна бе пробивана и прониквана от руски мафиотски интереси, от руски ченгета и главорези, но нехаеше.


Украйна превръщаше всичко в първосигнално шоу, в смешни сериали, в плоски скечове и комедийна халтура.


Украйна търпеше да я ограбват и разграбват.


Украйна търпеше да насъскват етносите ѝ помежду им, да се месят в политиката ѝ. Да рушат държавността ѝ да размиват идентичността ѝ.
Впрочем, за всичкото това неволно, но енергично помагаше и сегашният президент Зеленски (който в момента е прекрасен лидер и аз го подкрепям безусловно!).







Зеленски бе главното действащо лице в нелепи сериали, в глупави филми, в зрелищни формати, в славитрифонови простотии в името на парите и славата. Гадното е, че той вършеше това дори след плячкосването на Крим.


Пак казвам – Украйна нехаеше, когато ерозираха държавността ѝ, когато размиваха идентичността ѝ. Нехаеше безхаберно. И даже лицемерно.


Украйна нехаеше когато цялата ѝ система за сигурност бе в ръцете на ФСБ, когато всичките ѝ олигарси бяха кукли на конци, управлявани и направлявани от кукловода в Кремъл.


Украйна не укрепваше своята армия, не сплотяваше своя народ, не показваше инстинкт за самосъхранение, беше като глухар в любовен период – токуваше със затворени очи и притъпени (и затъпели) сетива.


Точно така сега се държи България! Едно към едно!!!


Ние, българите имаме пред очите си една разтворена книга – Украйна.


Книга, която трябва да я четем между редовете.


Днешна България има 1000 прилики и 1 разлика с Украйна до Войната.


Тези 1000 прилики с Украйна до Войната са в 1000 направления - национална сигурност, икономика, здравеопазване, наука, образование (особено училищното, но все повече и университетското), финанси, култура, екология, етнически и религиозни отношения, корупция, енергийна зависимост от руските суровини, разединеност на партиите, парчетосване на обществото, атомизиране на хората, наличие на огромни маси ослепяло нравствено и оглушало ментално проруско население и т.н.. и т.н.


Единствената разлика с Украйна до Войната е, че България не граничи директно с Русия на Путин, с тази държава-чудовище.


Именно единствената разлика засега е главната гаранция за националната ни сигурност, за суверенитета, териториалната цялост и независимостта на България.







Но тази единствена разлика няма да ни опази дълго. Тя вече изтънява като преграда и много скоро може да се пропука. А появи ли се малка пукнитина в нея, спукването и рухването ѝ ще стане ураганно бързо.


Довоенна Украйна е спомен от бъдещето за България.


Много скоро Воюваща Украйна ще стане настояще за България.


Не се съмнявайте в това!


Понякога процесите у нас се развиват стремително и стремглаво. Уж вчера беше 8 септември, а утре вече е 10 септември, когато един свят рухва и започва кървава разправа и спирално разрастваща се безспирна вакханалия от бесове и насилие.


Онзи, който смята, че свръхдраматизирам и силно преувеличавам, според мен страда от все по-засилващо се геополитическо късогледство, постепенно прерастващо в нелечима историческа кокоша слепота.


Украйна вчера е България днес.


Украйна днес е България утре!


За сетен път ви моля - изобщо не си помисляйте да се съмнявате в това!!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2220 |06.08.2024 "Хизбула" е изстреляла дронове срещу военни цели в Северен Израел . 8| 2427 |06.08.2024 София е най-добро място в Европа за живеене след пенсиониране, показва проучване . 0| 2272 |06.08.2024 Подготвят промени за вторите пенсии . 7| 3057 |06.08.2024 Външният министър на Литва: Без санкции за "обикновените руснаци" - та те убиват обикновени украинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads