Реклама / Ads
7| 3293 |04.06.2023 НОВИНИ

Николай Стайков: Интервюто с Л. Павлова е важно, защото то показва, че има корупционно влияние в съдебната система

.
Източник: Стопкадър: Нова телевизия
”Интервюто с Любена Павлова е важно, защото вече има ясен отговор, че има корупционно влияние в съдебната система, спорът е единствено докъде е стигало и кой е вътре. Тя реши да проговори, защото е физически заплашена, възможно е да има и други причини, например разделението във върховете на съдебната система.”
 

Това заяви пред Нова телевизия журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков във връзка с казуса "Осемте джуджета".

 

"Тържището на бъдеще е закрито в досегашната си форма, каквото е било за няколко години. Не мисля обаче, че е закрито като механизъм и влияние в съдебната система. Пред "Осемте джуджета" имаше охрана, която правеше забележка, ако някой снима, имаше и луксозни автомобили", сподели журналистът.

 

Според него ако има заподозрян за изпращане на заплашителни писма до главния прокурор, то има и такъв за останалите неща срещу него.

 

"Кристиян Христов е непосредствен участник в ситуацията. "Осемте джуджета" стана компромат, не спорим, че има такава мрежа, а кой е в нея", уточни Стайков.

 

Андрей Янкулов от своя страна каза, че става дума за посредническо предприятие.

 

"То е между хората, които имат проблеми в съдебната система и търсят да създадат проблеми на някой друг и тези хора от системата, които могат да разрешат или създадат проблемите. Любена Павлова не поиска да разкрие по-голяма конкретика за съответните лица - съсредоточи се около Сарафов и зам.-апелативния прокурор Емилия Русинова. За мен прекалено избирателно фокусът ѝ попадна върху тези висши магистрати, а много хора остават в сенките", отбеляза той. И изтъкна, че устата на Кристиян Христов е запушена след ареста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3008 |02.06.2023 Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но на Габриел гласувам такова . 7| 3508 |31.05.2023 Илиян Василев: Гешев отвлича вниманието от Борисов заради интервюто на Любена Петрова пред АКФ . 2| 3763 |30.05.2023 Николай Стайков: ”Осемте джуджета” е мрежа за нерегламентирано, паралелно влияние в съдебната система . 7| 2986 |25.05.2023 Проф. Николай Радулов: В рамките на месец Гешев ще си отиде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads