Реклама / Ads
28| 4903 |16.12.2021 НОВИНИ

Николай Василев: Мораторумът за тока - умопомрачение на парламента, левичарство, леващина

.
Това е момент на умопомрачение на всички групи. Причината е левичарство, а резултатът - леващина. Как можа да им мине през ума такова нещо. Това заяви бившият миншстър и по-късно кандидат за премиер Николай Ввасилев в коментар за мораториума. За мен във властта има равнение на ляво, да му мислят десните. Държа на думите си, че новите във властта са леви и ултрапопулисти.
 

Мораториум върху цената на тока и парното е една най-големите простотии на управлението за последните 24 години, допълни той.

 

Цените на тези услуги и стоки трябва да са пазарни, а държавата да си избере какъв контингент от населението да облекчи сметките. На хората с големи къщи държавата ще им субсидира много повече пари от бюджета, отколкото за другите, които имат нужда, каза още Василев. В момента нямаме криза - криза ще има ако изпофалират енергийни дружества. С такава политика всичко е възможно- може да я докараме да няма и ток, каза още той пред bTV.

 

Имам усещането че този кабинет е за 4 години. Стига да оправдаят доверието. Мисля, че България е добре да се върне в епохата на кабинети с пълни мандати. Има нови идеи, шанс за промяна. Има имидж извън България, посочи той.

 

Това в историята, новата история е най-големия министерски съвет - 21 членове. Броят на вицепремиерите е бил двама или трима, сега са пет. Не знам защо ПП трябва да има двама вицепремиери, каза неутралната си констатация бившият министър.Министерството на икономиката е разбито на четири министерства - туризмът отделно, енергетиката и сега на икономиката на две. Има прекалено много дружества, агенциите се преместват. Най-голямата партия изтегли някои ресори от другите партии, допълни той.

 

Ще подкрепям съкращенията в администрацията и публичния сектор. По мое време съкратих администрацията със 17 000. Колкото по-рано стане, толкова по-лесно ще мине, разкри  той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 37945 |16.12.2021 Николай Милчев пред Фрог: Гешев се отлепи от земята. Мислеше си, че може да прилича на Борисов . 2| 3268 |15.12.2021 Николай Радулов: Войната между МВР и прокуратурата ще приключи, когато Гешев се махне . 3| 4312 |15.12.2021 Николай Милчев: Такъв е светът – свекървата срещу булката . 2| 5583 |15.12.2021 Борис Бонев: Ще ви кажа 3 неща, с които Николай Вълканов не се е разминал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads