Реклама / Ads
0| 3001 |08.03.2022 НОВИНИ

Нинова: България не изнася оръжие за Украйна, тази лъжа е опасна за националната сигурност

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова потвърди още веднъж от парламентарната трибуна, че България не участва във военните действия в Украйна чрез оръжия, боеприпаси, технологии и стоки с двойна употреба и нарече разпространяваните информации по темата лъжа, която може да се превърне в заплаха за националната ни сигурност.
 

"Последните седмици упорито се внушава една фалшива новина, една лъжа, че България изнася оръжие, стоки или технологии с двойна употреба за Украйна", посочи тя и допълни: 

 

"Твърдението, че България изнася оръжие за една от страните, означава пряка намеса на България във войната, поне според мен, и който продължава да го внушава, грози националната сигурност на България", заяви вицепремиерът.

 

"Моля да се спре с тази злоупотреба и това внушение в обществото. Тази лъжа представлява опасност за националната сигурност на България", допълни тя.

 

Нинова представи пред депутатите целия износ и трансфер от България за целия свят и обяви, че това е безпрецедентно. Фактите, които разкрива, уточни, че прави след разрешение от всички ангажирани институции - ДАНС, МВР и службите за сигурност, защото твърдения за износ на оръжие към Украйна е равносилно на това, че България влиза във война.

 

От изнесената информация стана ясно, че Украйна не фигурира в списъка със страните, до които България продава оръжие и технологии. Общо 504 990 150 е обемът износ и трансфер на български оръжия, стоки и технологии с двойна употреба по цял свят. 

По думите ѝ, за да няма повече манипулации, които грозят националната сигурност на България, още утре ще бъде внесено предложение за предоставяне на справката на всяко тримесечие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2838 |08.03.2022 Генчовска: Обсъдено е България, Румъния и Молдова да направят съвместни пунктове на молдовско-румънската граница . 0| 6091 |07.03.2022 Двойка американски ядрени бомбардировачи прелетя над България . 0| 3512 |07.03.2022 МС ще обсъди включването на България в неприятелския списък на Кремъл . 0| 2760 |07.03.2022 38 000 са влезлите украински граждани в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads