Реклама / Ads
0| 3633 |01.07.2022 НОВИНИ

Нинова бясна - иска уволнения в МВнР и ДАНС

.
Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова поиска уволнение на зам.-министъра на външните работи, подписал нотата за изгонването на руски дипломати. Лидерката на левицата настоя още президентът Румен Радев да уволни шефа на ДАНС.
 

Бясна от трибуната на парламента заяви още: 


Вземете решение - не бягайте от отговорност. Тука сме в най-висшия орган на парламентарната република. С Борисов седнахме и разбрахме - изгонването на руски дипломати по казуса със Скрипал ще навреди на България. Бяхме тежки врагове, каквито сме и сега. Да приемем решение. Министърът на външните работи да отмени нотата. Да се направи точен преглед за колко от тези хора има доказателства, че са шпиони и да им се върчи нота да напуснат. Всички останали, които са попълнени в този списък като “необходимост да се изпълни волята на премиера да станат 70”, да бъдат извадени.

 

"Убеждавах тогава Борисов с аргументи какво ще се случи с България, ако изгоним тогава (при отравянето на Сергей Скрипал, бел. ред.) руски дипломати. Цветанов крещеше неистово. Влязохме в зала и обявихме, че няма да гоним руски дипломати", разказа Нинова. 


По думите й тогава страната ни е демонстрила достатъчно солидарност с Великобритания. 


"Господин Борисов, помня онзи разговор през 2018 г. Разбираме, че искате да се върнете във властта през проатлантическото мнозинство. Това не е проатлантизъм. Това е просто желание да се върнете във властта. Позицията ви противоречи на онова, което с разум и хладнокръвие решихме тогава на председателски съвет. Остават 50 минути до решението руската федерация да закрие посолството си в България. Нито един от големите политически световни опоненти на Русия не си е позволил това, което се случва днес в България, дори по време на война. Нито една държава не си позволява да скъсва дипломатическите отношения и да закрива представителствата си. Трябва да си дадем сметка за последиците - икономически, политически, социални, културни. Представете си, че това се случи днес, че спрат доставките на петрол - нямаме горива, блокира икономиката, семействата, всичко. Дали можем да останем без ток? Не говорете, че това е слугинаж на Путин и русофилство. Това е българският национален интерес", посочи още Нинова. 


Тя категорично заяви, че страната ни е изправена пред опасност, ако прекратим дипломатическите си взаимоотношения с Русия и припомни, че там има стотици българи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3113 |01.07.2022 Проф. Дичев: Изглежда, че президентът има политически амбиции, иска да вкара партията на Янев в НС . 0| 2884 |01.07.2022 Нинова: В последните 48 часа всички си прехвърляме горещия картоф . 0| 4505 |01.07.2022 Даниел Смилов: Радев демонстрира странно поведение, иска максимално бързо сформиране на служебно правителство . 0| 3295 |01.07.2022 „Възраждане“ искат отмяна на „зелената светлина“ за Скопие. Дават Петков на прокуратурата заради руските дипломати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads