Реклама / Ads
7| 3129 |15.10.2022 НОВИНИ

Стефан Янев: Важната тема е цената на живота и инфлацията

.
Стефан Янев
Реалността е тази, която показва какво може и какво реално е постигнато. Доволен съм от резултата, за първи път сме на избори. Това каза по БНТ лидерът на “Български възход” Стефан Янев.
 

Всеки има право да анализира. Диалогът в парламента ще даде изхода. Партиите използват предизборна реторика, което значи, че те са готвят за избори. Първите два мандата са важни. Трябва да направим възможното, за да се случат те. Заражда се евроатлантическо мнозинство. 

 

Към момента изглежда декларативно. Ще видим дали ще бъде уплътнено. Стигнем ли до трети мандат- той е антикризисен. Президентът решава на кого да го даде. Определянето на коя партия ще го даде,  определя дали иска да се направи правителство или не. И се вкарва дебата в различна плоскост. 

 

С поведението си партиите трябва да показват възможности за диалог. Властта трябва даде даде повече сигурност и стабилност в държавата. Формулата за сдобряване не бива да идва от най-малката партия, тя идва през диалога и през истинския евроатлантизъм. Хората не гласуваха, защото по тази тема нямаше въпрос. Ние сме наясно със стратегическия избор на България.  Декларативно е примерът Афганистан. Спомняме ли си как НАТО напусна Афганистан - от 50 талибани.  Това е декларативен евроатлантизъм. 


Руският посланик няма място на това заседание, но това е европейско решение.  Кому бе нужна тази демонстрация.  Тя показва безсилие да се решават важните въпроси и проблеми. 

 

Защо се вкарва дебата за руския посланик сега между два парламента? Относно възможността за изгонването на Митрофанова, той допълни:  Решение не се взима на базата на емоции, а на реално съотношение ползи-вреди. Нека да не казваме с лека ръка това е черно и бяло. 


Не е в интерес на българите, да се занимаваме с дебат, който не е наш. Важно е лидерството в съюзите, трябва да се търсят прагматичните решения. Вече има нова база за взаимоотношение с ръководството на руската държава. Важната тема е цената на живота и инфлацията. Отговорността е търсене на работещи решения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 20186 |13.10.2022 Стефан Янев най-сетне проговори за Митрофанова . 10| 50905 |12.10.2022 Стефан Гамизов: Списък на построилите ”Турски поток” руснаци и беларуси, за които ни лъжеха, че са саудитци . 2| 5304 |09.10.2022 Съмнения: Как Стефан Янев повтори успеха на партията на Ковачки в Самоков и Бобов дол . 1| 3248 |07.10.2022 Любомир Стефанов: По-скоро страната отива към нови избори, политиците не са си научили уроците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads