Реклама / Ads
5| 2935 |10.12.2022 НОВИНИ

Стефан Янев не изключи вариант БВ да припознае проф. Габровски като техен кандидат-премиер с третия мандат 

.
Стефан Янев
Възможно е! Така лидерът на “Български възход” Стефан Янев отговори на въпрос по БТВ дали може при трети мандат БВ да припознае проф. Габровски като техен кандидат за премиер. 
 

Ако дойде мандата при нас ще разговаряме с всички партии. След това може да се търсят варианти. Преди кабинет трябва да е ясно каква ще е  подкрепата. 


Дебатът е лидерите да говорят на своите избиратели. Няма човек, който да иска държавата да бъде поставена пред военна ситуация. Тези страхове на хората се използват в политическо говорене за бъдещи електорални пресмятани. 

Изборът на България към НАТО не бива да се поставя под съмнение.

 

Ясно е кой е жертвата в тази война. Неопределеното позициониране на България относно националния интерес не позволява ясно дефиниране на позиции. Искал съм страните да влязат по-дълбоко в тематиката. България застава на страната на жертвата в този конфликт.

 

Не мисля, че подпомагането на едната страна в конфликта, ще доведе до въвличане на България във война. Мобилизацията е сигурен признак за война. Генералният секретар предупреждава, че НАТО може да бъде въвлечен в тази война. За това съм предупреждавал. Позицията ни е правилна- военна помощ, но не пряко участие в тази война.


В САЩ бях на официално събитие на Националния демократичен институт.  Направих и други срещи с хора, с които съм работил в миналото. 

Възможно е правителство от експерти, но зад  него трябва да има ясна връзка с механизма за това кой носи отговорност.  Решението дали ще гласуваме за кабинет “Габровски” ще го вземем, когато изясним кой ще носи политическата отговорност и как ще функционира този кабинет. 

 

Нашата група няма да играе игри с кворума. Ние сме предвидими. Ще подкрепим при ясни условия първи, втори и трети мандат. ще гласуваме на базата на нашите убеждения. 

 

С Румен Радев имахме разговори пред медиите. Тип разговор “дайте ни мандата” не е уместно да се води. Президентът решава на кого да даде трети мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7034 |09.12.2022 Facebook обяви Божанков за герой и мъж с топки, след като БСП го изключи като депутат . 6| 3949 |08.12.2022 Стефан Тафров: Австрия ни спести унижението, че не ни отдели от Румъния за Шенген . 8| 3117 |08.12.2022 Стефан Янев към проф. Н. Габровски: Готови сме на преговори за съставяне на правителство . 3| 3279 |06.12.2022 Грети Стефанова, ДБ: Ако мислят, че Габровски може да е центрофуга за ГЕРБ, ние няма да сме част от това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads