Реклама / Ads
16| 10302 |20.04.2021 НОВИНИ

Нинова: Новите парламентарни субекти позволиха на Борисов да се бетонира в енергетиката

.
Корнелия Нинова Източник: БСП
Пет пъти предупредихме, че моделът ”Борисов” в момента се окопава. Пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание - ”Има такъв народ”, ”Изправи се! Мутри, вън!” и ”Демократична България”, за разграждането на този модел и те пет пъти я отхвърлиха. Но точно с едно действие, за един ден бетонираха Борисов в най-стратегическия за икономиката, за националната сигурност и за геополитиката сектор - енергетиката.
 

Това каза на специален брифинг на "Позитано“ 20 председателят на БСП Корнелия Нинова.

 

Тя припомни, че Парламентарната група на "БСП за България" внесе миналата седмица в парламента предложение за мораториум на сделки и смяна на бордове на държавни фирми на отиващото си правителство до избор на ново такова, но предложението е било отхвърлено от новите политически субекти, които заявяваха желанието си да променят статуквото.

 

"След като разбраха гафа си, започнаха да се обясняват с някакви си процедурни хватки. А сега искат да го внасят в парламента. Ако перифразирам една поговорка, ще кажа: „Късно е, колеги, за китка", коментира Нинова.

 

Лидерът на БСП разясни какво е се е случило само за денонощие в енергетиката: "Спешно, на извънредни заседания, се излъчиха новите бордове на енергийните дружества. Проведоха се общи събрания, събраха се десетки необходими документи, произнесе се министърът на енергетиката и всичко това е внесено в Агенцията по вписванията за 24 часа. Нещо, което обикновено отнема седмици. Това са промени в Българския енергиен холдинг, АЕЦ "Козлодуй", "Минпроект" и др. Борисов се бетонира в енергетиката за пет години напред. Такива са договорите на новите бордове."

 

На присъстващите журналисти беше предоставен набор от документи - протоколи и решения, заявления за вписване в Агенцията по вписванията, както и справка от Търговския регистър за свързаност на новоизбраните лица, от която може да се види ясно кой кой е в новите бордове.

 

"Защо уж новите политически субекти в парламента, които искаха да съборим статуквото - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него?", попита Корнелия Нинова на брифинга и добави, че утре ще предостави нови факти и документи по темата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3797 |20.04.2021 Корнелия Нинова: Борисов признава, че е координирал със Станишев махането ми . 4| 3142 |19.04.2021 Възстановяват плановите операции в София . 43| 16580 |20.04.2021 Корнелия Нинова: Един въпрос и пет факта за протестите . 6| 3035 |19.04.2021 Корнелия Нинова: Внесохме мораториум върху продажби на общински болници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads