Реклама / Ads
4| 4728 |11.01.2017 НОВИНИ

Нинова: С ГЕРБ-не!

.
Корнелия Нинова
В този парламент няма доверие. Няма мнозинство. Вътре постоянно са разправии, разговори , договорки. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 
Причината, да се иска удължаване на парламента заради референдума, не е истина. ГЕРБ нямат намерение да въведат мажоритарен вот. Това предложение е внесено на 14 ноември м. г. Ако имаше воля да се направи, щеше да е приключило. Внася се едва вчера.

Това намерение е манипулация, използване на народната воля. Днес призовах всички партии да поемем ангажимент, че първата работа, след като минат изборите, ще е референдума. Правителството използва формален повод, за да остане на власт. Ние сме за смесена система-50 на 50. Всички съображения са свързани с проблеми с районирането, с купуването на гласове. Колегите от ГЕРБ не приемат предложението на М. Манолова за районирането. Те искат Радев да го направи. Тази загуба на време е да бъдат изхарчени 2 млрд. лв. за 2 месеца. Искаме избори. Волята на хората е промяна. Ако Борисов иска промяна на ИК, да не е подавал оставка.

След изборите, каквото народът реши. През август Борисов обявява 3,3 млрд излишък, а в края на декември-1,5 млрд. лв. До днес няма яснота къде са парите. Повдигат се обвинения за обществени поръчки. Ясно е какво се случва. Това показва стил и начин на управление. Днес МС не дойде на блиц контрол. Искахме да ги питаме за парите. Те няма да дойдат и да кажат къде са парите. Няма държавност, няма институции в момента. Борисов не е идвал от 1,5 г. на парламентарен контрол. А това е неизпълнение на закон. Казват, че са заети. И не е за първи път. Казаха, че няма да дойдат до края на парламента. Натискът върху бизнеса е мутренски. Манипулират общественото мнение, нарушават принципа на разделение на властите,. Това е силовашки подход. Променят се закони на три четения, опитват се да въздействат върху президентската институция . Искаме промяна в държавното управление. Имаме Национален план за развитие.

В последните години нямаме цел. Има два проблеми в държавата. Държавническият е, че се топим. Трябва да запазим българският род. Да станем отново 8-9 млн. Това ще стане. Втората цел-бедност. Да сложим две цели-демографски проблем и бедност. Трябва да се направят няколко неща: Икономика, производство, българска индустрия, средни професионални училища с държавна поръчка, здравеопазване. Да има държавен фонд за бедните хора. Млади семейства с кредит за жилище да се освободят от лихви. Започваме безкомпромисна война с мафията. Важно е да има възмездие.

Никога не сме си подавали топката с ГЕРБ. Надявам се това да не е предизборна дъвка. Не гледайте социологическите резултати на ГЕРБ и БСП, гледайте програмите. Резултатите близки, програмите-на космическо разстояние. С ГЕРБ-не.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4783 |11.01.2017 Нинова: Управлението на Борисов – 2 загубени години за България . 3| 3689 |10.01.2017 Нинова: Предвиждаме създаването на фонд „Индустрия” . 3| 3920 |06.01.2017 Нинова: За какво кабинета изхарчи 2 млрд. лв за три месеца ? . 1| 3795 |20.12.2016 Корнелия Нинова: Изборите трябва да са на 26 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads